Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 04-05-2010

Bestuurder rijdt in op meisjes

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij met zijn auto op twee meisjes was ingereden.

Rond 15.15 uur liepen twee meisjes (gegevens onbekend) op de Neckardeef ter hoogte van de watertoren. Plotseling kwam een auto langsrijden en werden de meisjes aangesproken door de bestuurder. Toen de meisjes daar niet op reageerden reed de man het trottoir op in de richting van de meisjes. Hierbij werd één van de meisjes licht geraakt. De bestuurder bleef ruim 30 meter over het trottoir achter de meisjes aanrijden. Hierop zijn de meisjes een huis aan de Hogenhorstdreef ingevlucht en hebben de politie gebeld.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.50 uur een auto met twee inzittenden op de Theemsdreef staan. De agenten besloten de inzittende te controleren. Uit de controle bleek dat één van de inzittenden, een 21-jarige man uit Utrecht, de man was die eerder met zijn auto achter de meisjes was aangereden. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde de man dat hij de meisjes alleen even bang wilde maken omdat zij geen reactie hadden gegeven toen hij het tweetal aansprak.

Man met kapmes aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie op de Croeselaan een man aangehouden omdat hij met een kapmes liep te zwaaien.

Getuigen belden omstreeks 18.10 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man met een kapmes op de Croeselaan liep te zwaaien. Beveiligers hadden geprobeerd met de man in contact te komen, dit lukte niet en de man rende het Jaarbeursgebouw in. Hier werd de 24-jarige man uit Utrecht door agenten van het damestoilet afgehaald en aangehouden. Het kapmes werd in beslag genomen. Op het bureau werd de Utrechter voor verhoor ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Op de Jutfaseweg vond in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 mei een poging beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 22-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 02.20 uur over de Jutfaseweg. Plotseling werd de man door drie jongens aangevallen. De jongens wilde de man beroven. De Utrechter werd met zijn hoofd tegen een ruit van een pand aangegooid. Hierdoor brak de ruit. Omdat het slachtoffer zich hevig verzette, staakten de jongens de beroving. De man raakte niet gewond. De politie is op zoek naar getuige(n) van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel. : 0900 88 44.

Hardleerse automobilist

UTRECHT In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 mei heeft de politie een automobilist tot twee maal toe aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten controleerden rond 02.55 uur een automobilist op de Professor Bronkhorstlaan. De 29-jarige bestuurder uit Vleuten gaf de agenten een verlopen rijbewijs. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 475 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur weer naar huis gestuurd. Niet veel later zagen agenten de man wederom achter het stuur zitten van zijn auto. Op de Rembrandtlaan kreeg hij een stopteken en werd voor de tweede maal aangehouden.