Gemeente Spijkenisse


Nog een Koninklijke Onderscheiding voor inwoonster Spijkenisse

04 mei 2010

Mevrouw J.M. Westdorp-Jongebreur uit Spijkenisse heeft woensdag 29 april een Koninklijke onderscheiding gekregen in Schiedam. Mevrouw Westdorp is 40 jaar lang vrijwilligster geweest bij gymnastiekverenging Axia (voorheen Arma). Sinds 1972 is zij secretaris van Arma, nu Axia.

Mevrouw Westdorp heeft voornamelijk les gegeven aan kinderen. Daarbij hield zij oog voor de technische kant, zij behaalde diverse diploma's en heeft zich vaak laten bijscholen op dit vlak. Met haar nationale en internationale jurydiploma's kon zij grote internationale wedstrijden jureren. Mevrouw Westdorp heeft daarnaast zeker 15 jeugdkampen begeleid.
Door haar jarenlange inzet heeft mevrouw Westdorp bijgedragen aan de ontwikkeling van de turnsport in Schiedam en daarmee ook aan de ontwikkeling van vele honderden kinderen die haar lessen bezochten. Mevrouw Westdorp stond altijd voor ze klaar: voor een extra training, om ze bij te staan tijdens wedstrijden en bij tal van overige activiteiten. Het motto van mevrouw Westdorp is: `meedoen is belangijker dan winnen'! Zij was echter in staat kinderen te motiveren alles uit hun talent te halen.

Mevrouw Westdorp-Jongebreur, die nu twee jaar in Spijkenisse woont, is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Mevrouw Westdorp heeft de onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Verver-Aartsen van de gemeente Schiedam.