Gemeente Bergen


---
Persbericht

Datum 4 mei 2010
Plaats Nieuw Bergen

Controle jaarrekening 2009
"Jaarstukken 2009 van uitstekende kwaliteit"

Accountant Ernst & Young heeft de financiële jaarstukken 2009 van de gemeente Bergen gecontroleerd. De conclusie is dat de gemeente Bergen de zaken zeer goed op orde heeft. De accountant benadrukt in het rapport van bevindingen dat de kwaliteit van de jaarrekening uitstekend is en complimenteert de gemeente Bergen met de daadkracht waarmee bevindingen en aanbevelingen worden opgepakt.

De jaarstukken bestaan uit het jaarverslag en de jaarrekening. Doel van deze stukken is enerzijds het afleggen van verantwoording door het college (wat hebben we gedaan) en anderzijds de controle op de uitvoering door de raad (hebben we bereikt wat we wilden en kost het niet meer dan we hebben afgesproken). Daarnaast biedt het een schat aan informatie over de uitvoering van het beleid.

De accountant controleert in de jaarrekening ook de rechtmatigheid van inkomsten en uitgaven; wordt het geld wel volgens de wet- en regelgeving verwerkt? Het is met name op dit gebied dat de jaarrekening van de gemeente Bergen, volgens Ernst & Young, "dient als voorbeeld voor andere 'kleinere' gemeenten".

De jaarstukken 2009 worden in de raadsvergadering van 18 mei behandeld.