Persbericht

4 mei, 2010

Hybris presenteert nieuwe multi-channel Suite 4.1

~ Product content management (PCM)-platform biedt end-to-end commerce via alle kanalen ~

Hybris, leverancier van multi-channel communicatie- en e-commerce-software, kondigt vandaag de nieuwe multi-channel Suite 4.1 aan. Met de toevoeging van mobile commerce, de introductie van product content management (PCM), een nieuw ordermanagementsysteem en cross-channel-functionaliteit, reikt hybris met deze nieuwe suite verder dan de standaard multi-channel e-commerce-oplossing. Daarnaast zijn er verbeterde zoek- en navigatiemogelijkheden toegevoegd die tot stand zijn gekomen in samenwerking met partner Endeca. Verder biedt de suite ondersteuning voor de uitrol van cloud-omgevingen en -scenario's gebaseerd op het aantal transacties en de hoeveelheid data.

"De multi-channel Suite 4.1 is de nieuwe benchmark in de e-commerce-markt op het gebied van functionaliteit en channel-integratie", aldus Henk-Jan van der Weide, regional manager bij hybris Benelux. "De suite omarmt de totale multi-channel e-commerce, zowel voor print als online, en biedt onze klanten een gedegen platform dat eenvoudig kan worden afgestemd op de zakelijke behoeften en het veranderende klantgedrag. De implementatie is alleen mogelijk met systemen zoals onze product content managementapplicatie, waarbij alle content wordt beheerd via één applicatie. Deze content wordt vervolgens gedeeld via alle kanalen en biedt consistente informatie aan klanten."

Hybris is van mening dat het niet langer voldoende is om te opereren vanuit een losstaande webwinkel of het aanbieden van een printcatalogus, naast een fysieke winkel en eventuele call center-verkoopactiviteiten. Al deze onderdelen moeten gekoppeld, geïntegreerd en centraal worden beheerd. Op deze manier beschikken klanten over de juiste informatie op het gebied van prijzen, aanbiedingen en het assortiment.

Analist Forrester adviseert retailers om een PCM-strategie te definiëren en een geïntegreerde cross-channel sales- en marketing applicatie-infrastructuur te implementeren. Op deze manier kunnen organisaties beter en sneller reageren op klantgedrag en verkoopmogelijkheden vergroten.

Nieuwe features hybris multi-channel Suite 4.1:

* PCM - Product content management maakt het voor organisaties niet alleen mogelijk om de gestructureerde onderdelen van het traditionele PIM-systeem te beheren, maar ook sales- en marketinggerelateerde content. Productinformatie kan nu samen met channel-specifieke content zoals webcontent, print- en mobiele media, user generated content en digitale content beheerd worden. Alle onderdelen worden beheerd door één applicatie met het gebruik van één interface. Mobile commerce - Suite 4.1 biedt een volledig pakket van mobiele diensten zoals een mobiele website, de opsporing van mobiele apparaten en het optimaliseren van locatiegebaseerde diensten. De oplossing biedt retailers ook de mogelijkheid om barcodes en vouchers te versturen en te printen voor aanbiedingen op mobiele apparaten. Nieuw web content managementsysteem - Dit nieuwe systeem biedt organisaties de flexibiliteit om hun merk beter online te presenteren, nu additionele informatie en content efficiënt gepubliceerd wordt via alle kanalen.
* Ordermanagement en cross-channel - Deze functionaliteit heeft diverse verbeteringen ondergaan en biedt een centrale hub om orderprocessen te integreren vanuit verschillende kanalen. Op deze manier kunnen gebruikers een 360 graden cross-channel-strategie implementeren. Daarnaast biedt het een open interface om connecties te integreren met warehouses, financiële systemen en -instanties en dienstverleners die fraude tegengaan, om dekking te garanderen voor het gehele orderproces.
* Integratie Endeca - In samenwerking met Endeca zijn er nieuwe zoek- en navigatieverbeteringen doorgevoerd zoals dynamische merchandising, een startpagina, gerichte navigatie, zoekmachine marketing, social commerce, closed loop analytics, extra internetapplicaties en personalisering. Dit biedt krachtige en eenvoudige mogelijkheden die klanten leiden naar de juiste producten.
* Schaalbaarheid en performance - Deze functionaliteit is gegarandeerd bij ieder project waarbij gebruik wordt gemaakt van multithreading features, full session failover en clustering. Op deze manier heeft hybris minder bronnen nodig om dezelfde vergelijkbare performance te behalen dan andere e-commerce-systemen.
* SOA - De nieuwe suite wordt volledig ondersteund met het aanbod van een service georiënteerde interface voor alle hybris-functionaliteiten zoals bijvoorbeeld RESTful webdiensten.
* Cloud en virtualisatie - Hybris ondersteunt en adviseert virtualisatie voor iedere productieomgeving waarbij gebruik wordt gemaakt van VMware of Microsoft. De nieuwste ontwikkeling is dat hybris Suite 4.1 nu de uitrol van cloud-infrastructuren ondersteunt zoals Amazon's EC2 en Microsoft Azure.
* Integratie traditionele versie - Hybris maakt het voor klanten mogelijk om snel en eenvoudig te migreren naar de nieuwste versie - ook met een zware systeembelasting - zodat zij voordeel kunnen behalen met de nieuwe features van Suite 4.1.

De multi-channel Suite 4.1 is per direct beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.hybris.com.

(694 woorden)