Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
61 Vragen van de heer mr. L.A. Roodenburg
(ingekomen 29 april 2010)


In de raadsvergadering van 6 maart 2008 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel inzake de Nota van Uitgangspunten en de grondexploitatie Bruisdreef. In de Nota van Uitgangspunten staat dat binnen het plangebied circa 90 woningen worden gebouwd bestaande uit 1/3 sociale huur (85-95 m2) en 2/3 sociale koop (85-160 m2). Verder is in de Nota van Uitgangspunten aangegeven dat het parkeren in een gebouwde voorziening (half) verdiept wordt opgelost, waarbij doorzicht vanaf maaiveld mogelijk blijft. Het bezoekersparkeren zou kunnen plaatsvinden langs de Bruisdreef en ook het fietsparkeren dient in de gebouwde parkeervoorziening een plek te krijgen. In de berekening van de parkeerdruk staat vervolgens dat er een tekort is van 21 parkeerplaatsen. De globale tijdsplanning in de Nota van Uitgangspunten was:

September 2007: collegebesluit definitieve Nota van Uitgangspunten;
Oktober 2007: raadscommissie Stadsontwikkeling;
November 2007: raadsbesluit over grondexploitatie;
2008: intentieovereenkomst;
2009: start bouw;
2010: oplevering.

Inmiddels is er een plan aan omwonenden gepresenteerd (het is inmiddels 2010), dat sterk afwijkt van de nota van uitgangspunten. Hieronder staan een aantal van deze verschillen:


1. Mitros heeft een plan gepresenteerd met 2 flats huur en 1flat koop;

2. Uitbreiding van het aantal woningen, van 90 naar 120 appartementen; de flats worden qua oppervlak niet groter maar de vierkante meters per appartement worden kleiner;

3. De flats zijn op de nieuwe tekeningen wel een stukje naar achteren verschoven maar dit geldt niet voor de meest noordelijke flat, terwijl dit wel toegezegd was.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft D66 een aantal vragen:


1. Klopt bovenstaande informatie? Graag per punt aangeven.
2. Zo ja, wanneer wordt de gewijzigde Nota van Uitgangspunten aan de gemeenteraad voorgelegd? Gezien de mate van afwijking van de oorspronkelijke Nota van Uitgangspunten zijn wij van mening dat deze opnieuw moet worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
3. Wat is de nieuwe (globale) planning van dit project? Wat voor effect heeft deze vertraging op mogelijke samenhang met andere projecten in Overvecht en/of in de gemeente Utrecht (zoals o.a. voor de plannen m.b.t. de Camera Obscuradreef)?
4. Wat voor effect hebben deze wijzigingen op de grondexploitatie?
5. Wat betekent dit voor het Masterplan Voortgezet onderwijs?
6. In de gewijzigde Nota van Uitgangspunten zien wij graag tevens de volgende vragen beantwoord:
6a Wat betekenen deze wijzigingen voor de parkeerdruk in de buurt en voor de verkeersdrukte?
6b Wat is de verhouding sociale huur/sociale koop?
6c Wat zijn de gevolgen voor de samenstelling van de buurt?
7. Kunt u aangeven waarom de toezegging voor het verplaatsen van de noordelijke flats niet is nagekomen?


---- --