Persbericht

Honeywell onthult revolutionaire area-imaging scanners Xenon-serie combineert twee toonaangevende technologieën in één apparaat

Eindhoven - 4 mei, 2010 - Honeywell (NYSE: HON) introduceert de Xenon(TM)-reeks, haar zesde generatie draagbare area-imaging scanners. Xenon is de eerste scanner van Honeywell die twee bewezen technologieën, Adaptus® Imaging Technology en Omniplanar's SwiftDecoder® decoderingssoftware, combineert. Hierdoor wordt een toonaangevend platform gecreëerd dat uitgebreider veldwerk mogelijk maakt, leestijd verkort en de scanprestaties verbetert. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in snellere doorgifte en verwerking van bijna alle typen barcodes. Xenon is ontwikkeld om te voldoen aan de wensen van medewerkers in de zorg- en retailsector, de productie-industrie, van pakketbezorgers en van de overheid. Hij is beschikbaar in twee handzame modellen: de niet-draadloze 1900 en de met Bluetooth uitgevoerde 1902.

Xenon gebruikt Adaptus Imaging Technology 6.0 om lineaire barcodes met een hoge dichtheid, 2D-barcodes en barcodes op alternatieve oppervlakten zoals een scherm of mobiel apparaat te lezen. Adaptus biedt eveneens vooruitstrevende mogelijkheden om afbeeldingen op te nemen. Zo beschikt het over auto-cropping en de mogelijkheid om resoluties en filters aan te passen die de afbeelding scherper maken. Deze wordt hierdoor flexibeler en gemakkelijker te integreren in bestaande applicaties. Gecombineerd met de SwiftDecoder software, die de scanner gemakkelijker beschadigde en moeilijk leesbare barcodes laat decoderen, biedt Xenon ongeëvenaarde scanprestaties.

"De Xenon-serie is niet alleen een belangrijke vooruitgang in ons scanportfolio, maar ook voor de industrie. Het brengt het beste van twee werelden samen om een scanplatform te vormen met een volgende generatie mogelijkheden", zegt Darius Adamczyk, president bij Honeywell Scanning & Mobility. "Bij onze interne testen was Xenon in diverse situaties beter dan andere geteste scanners. We kijken ernaar uit om onze klanten deze reeks toepassingsrijke scanners die de AIDC-industrie zullen veranderen, aan te kunnen bieden."

Een ander onderscheidend element van Xenon is zijn op maat gemaakte sensor die specifiek geoptimaliseerd is voor het lezen van barcodes en verbeterde scanning. Daarnaast, aangezien de sensor speciaal ontwikkeld is voor Honeywell's scanproducten, voorkomt het supply chain-problemen met standaard camerasensoren die door andere area-imaging scanners gebruikt worden. In tegenstelling tot de meeste concurrenten in de AIDC-industrie, staat Xenon's interne infrastructuur op één printplaat waardoor minder connectoren nodig zijn. Dit verbetert de dienstverlening en betrouwbaarheid en vermindert tegelijkertijd de downtime en verhoogt de productiviteit.

Xenon wordt eveneens geleverd met Honeywell's TotalFreedom® development platform. Dit verbreedt Xenon's functionaliteit doordat applicatie plug-ins voor de verwerking, het decoderen en formatteren van beelden direct op de scanner geladen worden in plaats van op het gastsysteem. Daarnaast is het apparaat compatibel met Honeywell's Remote MasterMind® (ReM) scanmanagement software. Dit voorziet in een snelle en gebruiksvriendelijke oplossing voor IT-beheerders die alle scanners in hun netwerk vanaf één remote locatie willen beheren. Gebruikers kunnen hierdoor taken uitvoeren zoals het volgen van bezittingen en software-upgrades.

EZConfig, Honeywell's nieuwe scanconfiguratie-software, wordt tegelijkertijd met Xenon geïntroduceerd. Door zijn gebruiksvriendelijke grafische user interface (GUI) bespaart EZConfig tijd en verhoogt het de productiviteit door vereenvoudigde scanconfiguratie.

Xenon's handzame design past in iedere hand, verhoogt comfort en reduceert vermoeidheid bij de gebruiker. Het robuuste ontwerp kan tot 50 vallen op beton tot een hoogte van ruim 1.8 meter weerstaan. Xenon biedt daarnaast optioneel een desinfecteerbare behuizing om degradatie van de scanner te voorkomen in omgevingen waarin scanners frequent schoongemaakt moeten worden met agressieve chemicaliën, zoals in de gezondheidszorg.

Voor beide Xenon-scanners kunnen inmiddels al bestellingen geplaatst worden. De niet-draadloze Xenon-scanner is nu al beschikbaar, die met Bluetooth® vanaf juni.

Voor meer informatie over Xenon, kijk op www.honeywellaidc.com/xenon_press_release.

Adaptus, Remote MasterMind, SwiftDecoder and TotalFreedom are trademarks or registered trademarks of Hand Held Products, Inc. or Metrologic Instruments, Inc. in the United States and/or other countries.

Bluetooth is the trademark or registered trademark of Bluetooth SIG in the United States and/or other countries.