Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 4 mei 2010

Dinkelland onderzoekt gemeentelijke communicatie

De gemeente Dinkelland gaat onderzoeken hoe inwoners de gemeentelijke communicatie ervaren. Zo'n 2600 huishoudens ontvangen rond 10 mei een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het onderzoek. De huishoudens worden via een steekproef uit de gemeentelijke basisadministratie benaderd. Met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente bepalen op welke onderdelen van de gemeentelijke communicatie verbeteringen gewenst of noodzakelijk zijn.

In het onderzoek komen diverse onderwerpen aan bod variërend van de waardering van de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, de voorlichtingspagina en de gemeentegids als ook de mate waarin inwoners worden betrokken bij de ontwikkeling van beleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van een vragenlijst die via internet kan worden ingevuld. Het onderzoek wordt in samenwerking met meerdere gemeentes uitgevoerd. Hierdoor kunnen niet alleen de resultaten tussen de diverse gemeentes vergeleken worden, maar blijven de kosten voor een dergelijk onderzoek ook beperkt. Burgemeester Roel Cazemier, verantwoordelijk portefeuillehouder: "Uiteraard hopen we op een grote respons. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, des te beter wordt het beeld dat we krijgen."

Het nieuwe college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft communicatie als haar belangrijkste speerpunt benoemd. Het onderzoek, dat jaarlijks herhaald wordt, vormt voor het college dan ook een goede graadmeter om te zien welke verbeteringen gerealiseerd worden. Inwoners hebben tot 31 mei de gelegenheid om de vragenlijst in te vullen.

Mededelingen voor de redactie: