Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 4 mei 2010

Subsidieaanvraag voor Centrumplan
Het college dient in het kader van de derde - en laatste - tranche van de âTijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojectenâ opnieuw een subsidieaanvraag in voor het project Centrumplan. Het rijk heeft de tijdelijke stimuleringsregeling in het leven geroepen om woningbouwprojecten die stilgevallen of vertraagd zijn door de crisis weer een impuls te geven en uit te voeren. Een eerdere aanvraag - gedaan in de eerste tranche van deze regeling - werd gehonoreerd met een subsidiebedrag van ⬠250.000,00. Deze subsidie is ingetrokken omdat niet werd voldaan aan de voorwaarde dat uiterlijk op 31 december 2009 gestart moest worden met de bouw.

Voorontwerpbestemmingsplan Johanna van Brabantlaan Voor het woongebied Johanna van Brabantlaan is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het college stemt in met dit plan en geeft het vrij voor inspraak.
Vanwege de specifieke stedenbouwkundige situatie is dit woongebied niet opgenomen in het onlangs geactualiseerde bestemmingsplan âWoongebieden en bedrijventerreinen Hilvarenbeekâ maar is besloten er een afzonderlijk bestemmingsplan voor op te stellen. Voordat gestart werd met het bestemmingsplan is een toekomstbeeld gemaakt. Daarin is de gewenste stedenbouwkundige situatie in beeld gebracht. Bij het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan zijn de opmerkingen van de bewoners op het toekomstbeeld zoveel mogelijk meegenomen. De bewoners van het gebied worden via een brief geïnformeerd over de start van de inspraak. Via een raadsinformatiebrief wordt de gemeenteraad geïnformeerd over dit bestemmingsplan.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Wijzigingen Bouwverordening
Het college stelt de gemeenteraad voor een aantal wijzigingen in de Bouwverordening door te voeren. Deze wijzigingen houden verband met de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Diverse artikelen van de huidige Bouwverordening vervallen geheel of gedeeltelijk omdat de Wabo het betreffende onderwerp regelt. De datum van inwerkingtreding van de aangepaste Bouwverordening wordt afgestemd op de invoeringsdatum van de Wabo die op dit moment nog niet bekend is.

Legesverordening 2010
Het college legt de raad het voorstel voor om de legesverordening 2010 vast te stellen. Uitgangspunt bij het vaststellen van tarieven is dat de lastenverzwaring voor inwoners beperkt blijft tot maximaal het niveau van de inflatie. Voor 2010 wordt uitgegaan van een inflatiecorrectie van 2%.
In december 2009 stelde de gemeenteraad de tarieven 2010 voor de reisdocumenten al vast. De planning om de integrale wijziging van de legestarieven in januari te laten vaststellen, werd doorkruist door gewijzigde vergaderdata van de gemeenteraad.
Â