Ingezonden persbericht


()

NJR

Utrecht, 4 mei 2010

Jongeren winnen ¤ 10.000,- om Nieuw West te 'pimpen'
Op zaterdag 8 mei organiseert NJR de Pimp my Block Awards in Nieuw West (Slotervaart en Osdorp). De afgelopen maanden leverden de Amsterdamse jongeren ideeën in om hun wijk aantrekkelijker te maken. In Sporthal Ookmeer worden de winnaars bekend gemaakt. De prijsuitreiking is in handen van wethouder Achmed Baadoud.

Pimp my Block is een project waarbij jongeren zelf bedenken hoe zij hun omgeving willen verbeteren. Er zijn ruim zestig ideeën ingestuurd door de jongeren uit Slotervaart en Osdorp. Twintig jongeren zijn door de jury genomineerd en maken nu kans op de prijs. Tijdens de Award Show wordt er een winnaar uit zowel Slotervaart als Osdorp bekend gemaakt, zij winnen beide ¤ 5000 om het idee uit te voeren. De Awaard Show vindt plaats in de vorm van een kickboksgala. Naast kickboxers staan er ook veel lokale dans-, rap- en sporthelden in de ring.

Alle acts worden samen met de Amsterdamse jeugd uitgekozen. Het is dus een avond met hun eigen muziek, in hun eigen buurt, met hun eigen goede ideeën.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeenten waar het project actief is. In Amsterdam wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Koers Nieuw West, stadsdeel Slotervaart, stadsdeel Osdorp, Combiwel/ Kansweb en de jongeren uit Nieuw West. Ook in Enschede, Den Haag, Deventer, Amersfoort, Rotterdam, Arnhem, Maastricht, Nijmegen en Dordrecht worden dit jaar Pimp my Block Awards uitgedeeld.

Algemene informatie

Evenement: Pimp my Block Awards Amsterdam Nieuw West Locatie: Sporthal Ookmeer - Dr. Meuerlaan 4 (Osdorp) Datum / tijd: Zaterdag 8 mei, van 15.00 tot 19.00 uur Prijsuitreiking: Wethouder Achmed Baadoud

Kijk ook op www.pimpmyblock.nl en www.njr.nl!

()

Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht