KNHS

Bixiedag 2010: 400 keer plezier met ponys
4 mei 2010
bixiedag 2010 crossles

ERMELO (KNHS) Bijna vierhonderd kinderen uit heel Nederland tussen de 6 en 13 jaar kwamen 4 mei met hun pony naar het KNHS-centrum in Ermelo. Het werd een dag vol plezier en stralende gezichten. De cross was het populairste onderdeel en ook de ponyversierwedstrijd trok veel bekijks. De tweede Bixiedag was hiermee opnieuw een groot succes.

Naast dressuur, springen en mennen was er nog veel meer te doen. Alle kinderen konden meedoen aan de ponyversierwedstrijd, er waren ponyspelen en je kon voltigeren op een echt voltige paard. Ook was er een leuk kinderdorp. En natuurlijk was er ook dit jaar weer de crossles die bij de meeste kinderen favoriet was. Het allergaafste was de waterbak! was een veel gehoorde kreet vandaag.

Verspreid over de hele dag waren er diverse demonstraties te bekijken van onder andere verschillende ponystamboeken, een hoefsmid, pushball, toiletteren en een vliegend tapijt. Bram Chardon, zoon van Wereldkampioen IJsbrand, gaf met zijn Welsh ponys een geweldige show weg waarmee hij de handen op elkaar kreeg.

In de dressuur- en springwedstrijden werd er fanatiek gereden voor een mooie prijs in de Bixiebegeleidingsproeven, AA, A, B1, B, L1 en L2. Bij het mennen kon er zowel dressuur als een vaardigheidsproef gereden worden in de klassen Bixie AA tot en met L. Alle kinderen kregen met het losrijden professionele begeleiding van KNHS-instructeurs, zodat ze optimaal voorbereid de ring in konden. Aan het einde van het ochtend- en middagprogramma was er een prijsuitreiking voor de klassen B en L en was er voor alle deelnemers aan de Bixierubrieken een gevulde groomingbag aangeboden door Divoza Horseworld.

Hannah Tuininga ging naar huis met de door het NRPS ter beschikking gestelde Knock Out prijs. Deze prijs vernoemd naar de goedgekeurde rijponyhengst bij het NRPS werd uitgereikt aan de grootste doorzetter van deze dag. Hanna overwon haar angsten door het springen van alle crosshindernissen terwijl ze zich eigenlijk liever had afgemeld voor dit onderdeel.

Bixie Bieb
Vandaag werd het gloednieuwe boek de Bixie Bieb gelanceerd. De jongste deelnemer aan de disciplines dressuur, springen én voltige Susanne van Duinen kreeg het boek uitgereikt door de Bixiekidsreporters van Bixiekids.nl, Maxime, Elise en Leida. In de Bixie Bieb kunnen kinderen alles lezen over de verzorging van een pony, hoe je goed kunt leren paardrijden en hoe je voltigeert. Het 264 paginas dikke boek is vanaf vandaag te verkrijgen in de KNHS-webshop. Buiten dat het boek een leuk en leerzaam leesboek is, kan het ook gebruikt worden voor het diplomarijden of -voltigeren dat door KNHS-verenigingen georganiseerd wordt.

Kijk voor de uitslag op www.knhs.nl/bixiedag