Synergy Pharmaceuticals doet presentatie op het 2010 BIO Business Forum in Chicago, IL

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100427 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTC BB:SGYP), een ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van maag- en darmaandoeningen en -ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat dr. Gary S. Jacob, de President & Chief Executive Officer van het bedrijf, een presentatie zal doen op het 2010 BIO Business Forum, dat deel uitmaakt van de 2010 BIO International Convention gehouden op 3 mei t/m 6 mei 2010 in McCormick Place in Chicago, IL, Verenigde Staten. De presentatie van het bedrijf staat gepland voor dinsdag 4 mei om 14:45 uur CST in zaal A.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van maag- en darmaandoeningen en -ziekten. Synergy's gepatenteerde geneesmiddel SP-304 is een synthetisch analogon van het menselijke gastro-intestinale hormoon uroguanylin, en is werkzaam door het activeren van de guanylaatcyclase C (GC-C) receptor op epitheelcellen van het maagdarmkanaal. Fase I van het klinisch onderzoek met SP-304 bij vrijwilligers is onlangs voltooid en momenteel is men bezig met een Fase 2a klinisch onderzoek met SP-304 bij patiënten voor de behandeling van chronische constipatie. Het bedrijf verwacht om in 2010 overzichtsgegevens van deze studie te verkrijgen en deze gegevens te gebruiken om te beginnen met een Fase 2b placebo-gecontroleerd onderzoek van 28 dagen met herhaalde orale doses met SP-304 bij CC-patiënten in het begin van 2011, en een Fase 2b placebo-gecontroleerd onderzoek van 90 dagen met herhaalde orale doses met SP-304 bij IBS-C-patiënten in het tweede kwartaal van 2011. Meer informatie is beschikbaar op http://www.synergypharma.com.

Uitspraken met betrekking op de toekomst

Sommige verklaringen in dit persbericht zijn toekomstgerichte verklaringen en worden aangeduid met woorden als "verwachten," "zou," "anticiperen" en gelijksoortige woorden die onzekerheid in feiten en cijfers aanwijzen. Hoewel Synergy gelooft dat de in deze toekomstgerichte verklaringen weergegeven verwachtingen redelijk zijn, geeft het geen garantie dat de in deze toekomstgerichte verklaringen weergegeven verwachtingen juist blijken te zijn. Zoals besproken in het jaarverslag van Synergy Pharmaceuticals op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2009 en andere periodieke verslagen, die bij de Securities and Exchange Commission zijn ingediend, kunnen de werkelijke resultaten materieel verschillen van de verwachte resultaten in de toekomstgerichte verklaringen, ten gevolge van o.a. de volgende factoren: onzekerheden inzake productontwikkeling, het risico dat producten die in vroegere klinische studies veelbelovend leken, niet effectief blijken te zijn in klinische studies op grotere schaal, het risico dat Synergy geen marktgoedkeuring voor haar producten verkrijgt, risico's met betrekking tot afhankelijkheid van belangrijk personeel en de noodzaak van extra financiering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bedrijf:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0020
President en CEO
gjacob@synergypharma.com
of
Beleggers:
Kilmer Lucas Inc.
Stephen Kilmer, +1-905-690-2400 ext. 21
President

stephen@kilmerlucas.com

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP