Ingezonden persbericht


PERSACCREDITATIE VOOR NATIONALE PROGRAMMA'S

Amsterdam, 9 april 2010

Lustrumjaar: 65 jaar viering van de bevrijding in aanwezigheid van HM Koningin Beatrix

Dit lustrumjaar is het Nationaal Comité 4 en 5 mei op zoek naar wat er nodig is voor vrijheid wereldwijd. Sinds 31 maart rijdt de Vrijheidstrein door het hele land waar de vraag 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?' centraal staat. Op 5 mei maakt de trein een speciale rit, waarbij er rechtstreeks vanuit de trein wordt uitgezonden. Ook tijdens de Start Nationale Viering van de Bevrijding, de Bevrijdingsfestivals en het 5 mei-concert staat dit thema centraal. De belangstelling voor de herdenking is in dit lustrumjaar bijzonder groot. De eerste generatie is in grote getale aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam. K. Schippers, die zelf de oorlog in Amsterdam heeft meegemaakt, houdt de 4 mei-voordracht.

Meer informatie: www.4en5mei.nl

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om de verschillende activiteiten op 4 en 5 mei bij te wonen. Als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u zich aanmelden bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor de volgende bijeenkomsten: 4 mei
Nationale Herdenking op 4 mei

· De herdenkingsplechtigheid in De Nieuwe Kerk op 4 mei. Uitsluitend schrijvende pers.
· De plechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam op 4 mei, (audio)visuele media

5 mei

- Start Nationale Viering van de Bevrijding. De bijeenkomst in Roermond, Limburg begint om 09.30 uur, voorafgaand vindt een persbriefing plaats.
- Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding, 5 mei-concert

Voor 4 mei kunt u zich melden bij Coromandel Brombacher, c.brombacher@4en5mei.nl, onder vermelding van naam, bsn-nummer, medium, contactgegevens en het onderdeel waar u bij aanwezig wilt zijn.

Voor 5 mei kunt u zich melden bij Debby Grooteman, d.grooteman@4en5mei.nl, onder vermelding van naam, bsn-nummer, medium, contactgegevens en het onderdeel waar u bij wilt zijn op 5 mei.

Voor alle bijeenkomsten geldt: accrediteren kan tot uiterlijk 1 mei 12.00 uur. U ontvangt na 1 mei de accreditatiestukken.

------------------------------------------