Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Jazz Maastricht presenteert: Concert en cd release 'When the caged bird sings' Roderik Povel

Op dinsdag 4 mei zal Roderik Povel zijn nieuwe cd 'When the caged bird sings' officieel presenteren in het Theater aan het Vrijthof. Een liederencyclus op gedichten van Paul Laurence Dunbar (1872 - 1906) gecomponeerd door Roderik Povel.

Vocalist en componist Roderik Povel stuitte, op zoek naar een krachtig vehikel voor een nieuw ⤨muziekprogramma, op het werk van Paul Laurence Dunbar, de eerste Afro⤐Amerikaan die werd ⤨erkend als professioneel dichter en schrijver.

Povel smeedde een tiental van diens gedichten tot de liedcyclus 'When the caged bird sings' en stelde⤨een gloednieuw ensemble samen van jonge jazzpioniers en klassieke musici van het avontuurlijkste soort. Dunbar schreef deels in het standaard Engels genspireerd op Shakespeare, Keats en Shelley. Maar hij schreef ook virtuoze dialectverzen en dat was uitzonderlijk voor Dunbars tijd: hij stelde op die manier de zwarte spreker in het centrum van de aandacht. Een zeer indringend muziekprogramma rondom het werk van deze vooraanstaande literaire figuur ⤨uit de Afrikaans -" Amerikaanse geschiedenis.

I know what the caged bird feels, alas!
When the sun is bright on the
upland slopes;
When the wind stirs soft through
the springing grass,
And the river flows like a stream
Of glass;
When the first bird sings and
The first bud opes,
And the faint perfume from it's
chalice steals -
I know what the caged bird feels!

Line-up:
Melle Weijters (harpgitaar, gitaren)
Bart Tarenskeen (bas)
Etienne Nillesen (drums)
Daniël Daemen (saxofoons)
Mateusz Kwiatkowski (cello)
Marta Lemanska (viool)
Lees meer

De theaterconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door DSM en Vesteda.

Datum: 4 mei 2010, 20:30 uur⤨
Locatie: Theater aan het Vrijthof, Bovenzaal, Maastricht⤨ Entree: ¤10,- (studennten, CJP, DSM, FSI ¤5,-)⤨Culture Club leden gratis toeganng. Tickets: Uitbalie, tel: 043 350 5555, www.uitbaliemaastricht.nl



Ingezonden persbericht