Ingezonden persbericht


Persbericht

|Datum|:|21 april 2010                                                   |
|Titel|:|Bixiekids bezetten KNHS-centrum                                 |
Bixiekids bezetten KNHS-centrum

ERMELO (KNHS) - Ruim 275 paardensportertjes tussen de 6 en 13 jaar oud komen op 4 mei naar het KNHS-centrum in Ermelo. Hiermee zit de KNHS Bixiedag, die voor de tweede keer plaatsvindt, zit helemaal vol. Nadat de inschrijving begin februari werd geopend, stroomden de aanmeldingen binnen voor deze leuke en leerzame dag voor jeugdige menners, ruiters en amazones.

De deelnemers doen mee aan de speciale Bixie, B-of L-rubrieken in de disciplines dressuur, springen en mennen. Voordat de ruiters en menners aan de wedstrijd beginnen, krijgen ze begeleiding van een professionele instructeur. Na afloop van hun proef krijgen de jonge paardensporters tips van de jury waarmee ze thuis verder kunnen oefenen.

Crossen en versieren populair
Naast de verschillende wedstrijdonderdelen hebben de kinderen zich in grote getale opgegeven voor de ponyspelen en gaan ze 'proeven' aan voltige, turnen op het paard. De stoere crossles is ongekend populair en ook de versierwedstrijd is een van de favoriete onderdelen van de KNHS Bixiedag 2010.

Jeugdig aanstormend vierspantalent Bram Chardon geeft op 4 mei een spannende clinic met zijn razendsnelle Welsh pony's, de amazone aangepast sporten dressuur Yvette van Geenen geeft samen met bondscoach Jeannette Wolfs een demonstratie en er is een gezellig strodorp met verschillende stands. In de speciale demoring worden de hele dag diverse demonstraties gegeven.

Twee reusachtige trekpaarden
Een groot aantal stamboeken verzorgt shows met hun pony's, waaronder Welsh pony's, New Foresters, Haflingers, NRPS-ers en Connemara pony's. Stal Brooijmans komt met twee reusachtige trekpaarden, er is een hoefsmid die een demonstratie geeft, de kinderen kunnen kennismaken met pushball en een bekende mastergroom brengt de jeugd de fijne kneepjes van het toiletteren bij.

De KNHS Bixiedag is een echte familiedag en staat bol van activiteiten voor het hele gezin. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom op de KNHS Bixiedag. De eerste rubrieken gaan om 8.30 uur van start en de dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking om 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.knhs.nl/bixiedag of www.bixiekids.nl



Ingezonden persbericht