Gemeente Eemnes

25-04-2010
Op dat moment herdenken wij de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Stille tocht van De Hilt
De stille tocht naar het Vrijheidsmonument vertrekt om 19.40 uur vanaf De Hilt aan de Hasselaarlaan.
Burgemeester en wethouders, met direct daarachter de kinderen van de scholen, leiden de tocht. De tocht wordt begeleid door een tromslager.

Voor een goede orde bij het monument vragen wij u in cirkelvorm op te stellen, maar de doorgang vanaf het Plantsoen (oostzijde) en de plaats vóór het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.
De kinderen zullen ook de officiële kransen en bloemstukken leggen.

Direct aansluitend kunnen de andere aanwezigen hun bloemen leggen.

De muzikale omlijsting zal wederom door de Drum- en Showband MCC worden verzorgd.

Vlaggen
Wij vragen u deze avond vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) te vlaggen. De vlag (zonder wimpel) dient dan halfstok te worden uitgestoken.

Twee minuten stilte
Tegelijk met onze herdenking vinden op vele andere plaatsen in het land herdenkingsplechtigheden plaats. Overal wordt vanaf 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Wij verzoeken u hieraan mee te werken.

Herdenkingsconcert in N.H. Kerk aan de Kerkstraat Direct aansluitend (om ca. 20.30 uur) aan de herdenking bij het monument zal in de N.H. Kerk aan de Torenzicht/Kerkstraat een herdenkingsconcert worden gehouden.
Dit concert is voor iedereen vrij toegankelijk.