Gemeente Dordrecht

College op pad
In gesprek met inwoners en partners

Morgen, dinsdag 4 mei, maakt het college een wandeling door de stad. Bij het DAC aan de Singel wordt kort gesproken met medewerkers, bezoekers en bewoners over de overlast, waarvan de laatste tijd melding is gemaakt. Daarna neemt het college een kijkje op het Beverwijcksplein en bij het Stadswiel. Burgemeester en wethouders gaan vervolgens naar het Slaaphuis van het Leger des Heils aan het Kromhout 110.

In het politiek akkoord van het nieuwe college wordt nadruk gelegd op bestuurlijke vernieuwing, waarbij het gesprek met de stad een belangrijk item is. Om dit meteen in de praktijk te brengen, legt het college de komende dinsdagen korte bezoeken af om met inwoners en maatschappelijke partners te spreken over speerpunten van beleid: leefbaarheid en veiligheid, duurzaamheid en arbeidsmarktbeleid.

Tijdens de bezoeken willen de collegeleden zich vooral laten informeren, indrukken opdoen en in gesprek gaan met de mensen die zij ontmoeten. Ook tijdens Koninginnedag zijn leden van het college gesprekken aangegaan over leefbaarheid en veiligheid met bezoekers en organisatoren.

Een groepje professionals van onder meer toezicht, politie en gebiedsbeheer loopt mee en kan het college desgevraagd informeren over het beleid op het gebied van leefbaarheid en veili gheid, dat tot nu toe is ingezet. Het college is graag bereid de indrukken die tijdens de wandeling en in diverse gesprekken zijn opgedaan na afloop te delen met de media om 17.00 uur in het Slaaphuis.

Datum 3 mei 2010