Ingezonden persbericht


Persbericht, EINDHOVEN - 4 mei 2010

Eerste ronde Edison Jazzism Publieksprijs 2010

Voor de vierde keer kunnen liefhebbers van jazz, soul, blues en wereldmuziek bepalen wie de Edison Jazzism Publieksprijs krijgt. Onder auspiciën van de Edison Stichting presenteert Jazzism Magazine dit jaar wederom de publieksprijs. Lezers van het magazine, dat deze week weer in de winkels ligt met alles over het komende North Sea Jazz, kunnen nationale artiesten nomineren voor een felbegeerde Edison. De publieksprijs wordt mede gepresenteerd door Radio6, de radiozender voor jazz en wereldmuziek.

De nominatie verloopt in drie stappen. Op dit moment kan het publiek een artiest inclusief een album nomineren. Dit album moet tussen 1 juni 2009 en 31 mei 2010 zijn uitgekomen. In het zomernummer van Jazzism verschijnen dan de 10 nominaties, waarop de lezers weer kunnen stemmen. In september worden dan de uiteindelijke drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar ontvangt de Edison tijdens de Edison Jazz/World uitreiking op donderdag 11 november in Eindhoven en treedt daar op met het Metropole Orkest.

Nomineren kan op de website edisonjazz.nl

Er klonk heel wat gejuich, die feestelijke avond in november van het vorig jaar. Bekende nationale en internationale artiesten mochten de felbegeerde Edison in ontvangst nemen én optreden met het fameuze Metropole Orkest. Onze eigen Sabrina Starke mocht de Edison Jazzism Publieksprijs ontvangen, na een spannende nek-aan-nek race met Wicked Jazz Sounds Band en Wouter Hamel.