Gemeente Oldebroek


Rechter wijst voorlopige voorziening bestemmingsplan Buitengebied af

De rechter heeft een verzoek om een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Buitengebied 2007 afgewezen. Het verzoek betrof één perceel op de hoek Zuiderzeestraatweg/Vierhuizenweg in Oldebroek. Met een voorlopige voorziening kan een burger of een bedrijf de rechter vragen om een genomen besluit voorlopig ongedaan te maken. Toch moest de gemeente de uitspraak van de Raad van State afwachten voordat het bestemmingsplan Buitengebied 2007 in werking kon treden. Door de uitspraak van de rechter kunnen nu allerlei aanvragen aan de nieuwe kaders worden getoetst.

Wat betekent de uitspraak?
Nu het bestemmingsplan Buitengebied 2007 in werking is getreden, kan de gemeente een groot aantal zaken in behandeling nemen. Zo is het bestemmingsplan een geldig toetsingskader geworden voor aanvragen, zoals bouwaanvragen, ontheffingen en aanlegvergunningsaanvragen. Ook kan de gemeente groen licht geven voor zo´n dertig particuliere initiatieven, waaronder veel bouwvergunningsaanvragen.

Beroepsprocedure
Het bestemmingsplan Buitengebied 2007 lag in februari en maart 2010 ter inzage. Belanghebbenden konden in die periode in beroep gaan bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening indienen. Er werd één verzoek ingediend voor een voorlopige voorziening. Dat heeft de rechter vandaag afgewezen. Daarnaast lopen nog twintig beroepen bij de Raad van State. Daardoor is het bestemmingsplan op een aantal onderdelen nog niet onherroepelijk.

© gemeente Oldebroek - Laatst gewijzigd 04-05-2010