Ingezonden persbericht


MKB Week geeft ondernemers een steuntje in de rug

Maar liefst 99,8% van de Europese ondernemingen valt in de categorie MKB (midden- en kleinbedrijf). Samen nemen ze meer dan tweederde van alle banen in de particuliere sector voor hun rekening. Daarom zet de Europese Commissie in mei en juni ondernemerschap in de schijnwerpers. Op 25 mei gaat de tweede Europese MKB Week van start. De MKB Week is een Europese campagne om het ondernemerschap in heel Europa te bevorderen en om ondernemers de informatie en het gereedschap te verschaffen waarmee ze succesvol en concurrerend kunnen worden en blijven in de dynamische Europese economie.

Met de MKB Week wil de EU ondernemers informeren over steun die de Europese, landelijke, regionale en lokale overheden aan hen kunnen bieden. Ook het bevorderen van ondernemerschap onder met name jongeren is een belangrijk doel van de MKB Week. Het hele jaar zijn er in de EU-lidstaten evenementen om potentiële ondernemers te informeren, te helpen en in contact te brengen met bestaande ondernemers. Ook worden er evenementen georganiseerd om ondernemers bij te staan bij de uitwerking van nieuwe ideeën en profijt te trekken van persoonlijke informatie en ondersteuning. De evenementen zijn tevens bedoeld om bestaande MKB's de gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen en hun onderneming verder te ontwikkelen.

Activiteiten
De evenementen voor de Europese MKB Week 2010 worden georganiseerd door zowel bedrijfsorganisaties en bedrijfsondersteunende organisaties als door landelijke, regionale of lokale overheden in de 37 deelnemende landen. Benieuwd wat er wordt georganiseerd? Of organiseert u zelf een evenement wat niet op de website van de MKB Week mag ontbreken? Kijk eens op http://ec.europa.eu/sme-week. In 2009 sloot de MKB Week af met maar liefst 1.200 evenementen op de website verspreid over 35 Europese landen.

Small Business Act
De Europese MKB Week werd gelanceerd in 2009 door het directoraatgeneraal Ondernemingen en industrie van de Europese Commissie, dat ook de coördinatie verzorgt. De week is een van de maatregelen voor de toepassing van beginsel 1 van de Small Business Act voor Europa (SBA), die verklaart dat: "de EU en haar lidstaten een klimaat moeten scheppen waarin ondernemers en familiebedrijven kunnen gedijen en ondernemerschap wordt beloond."

http://ec.europa.eu/sme-week