Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eugene Kaspersky wint CEO van het Jaar-award

Mede-oprichter en CEO van Kaspersky Lab ontvangt hoogste accolade bij SC Awards Europe

Ingolstadt, 4 mei 2010 - Kaspersky Lab maakt met trots bekend dat mede-oprichter en CEO Eugene Kaspersky is uitgeroepen tot CEO van het Jaar. Deze eer viel hem te beurt tijdens de prestigieuze SC Awards Europe 2010 in Londen.

Eugene Kaspersky nam de award in ontvangst onder het applaus van honderden IT-beveiligingsprofessionals die het evenement bijwoonden. De SC Awards Europe worden jaarlijks uitgereikt door het Britse tijdschrift SC Magazine, waarbij commitment en uitmuntendheid in de IT-beveiligingsindustrie gedurende het afgelopen jaar worden geëerd.

In een reactie op het winnen van de award, zei Eugene Kaspersky: "Ik ben er bijzonder trots op dat het harde werk en de enorme vooruitgang, die ons team heeft geboekt, nu worden beloond. Het succes van Kaspersky Lab is gebaseerd op hard werken en de vastbeslotenheid om de wereld veiliger te maken. Het is mij een voorrecht om deze mensen te mogen leiden."

De CEO van het Jaar-award is de meest recente accolade die Eugene Kaspersky het afgelopen jaar heeft ontvangen, in erkenning van de groei van Kasperky Lab sinds de lancering van het bedrijf - nu dertien jaar geleden. Vandaag is Kaspersky Lab een van 's werelds top-4 leveranciers van IT-beveiligingssoftware voor eindgebruikers. Een team van 1700 personen in 100 landen werkt onvermoeibaar om ruim 300 miljoen IT-gebruikers over de hele wereld te beschermen.

Op 28 april jl. is Eugene Kaspersky in Londen opgenomen in de Infosecurity Europe 2010 Hall of Fame, als erkenning van de bijdragen die hij de afgelopen 20 jaar heeft geleverd aan de industrie.

Eugene Kaspersky is afgestudeerd aan het Institute of Cryptography, Telecommunications en Computer Science. Hij begon zijn onderzoek naar computervirussen in 1989, nadat het Cascade-virus op zijn computer werd gedetecteerd. Van 1991 tot 1997 werkte Eugene Kaspersky bij KAMI Information Technologies Center, waar hij het AVP-antivirusproject ontwikkelde, samen met een groep partners (AVP werd in november 2000 omgedoopt tot Kaspersky Anti-Virus). In 1997 was hij mede-oprichter van Kaspersky Lab en in 2007 werd hij benoemd tot CEO van het bedrijf. Vandaag is Eugene Kaspersky een van 's werelds meest vooraanstaande antivirusexperts, met 20 jaar ervaring in informatiebeveiliging. Hij spreekt regelmatig op seminars en congressen over de hele wereld en is auteur van diverse artikelen over computervirologie. In 2009 ontving hij de Staatsprijs voor Wetenschap en Technologie van de Russische Federatie, en de National Friendship Award van China.

Kijk voor meer informatie over de SC Awards Europe 2010 op www.scmagazineuk.com.

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.