Overheid & ICT 2010 levert vernieuwde inzichten op

Persbericht
Utrecht, 4 mei 2010

"Een geslaagde beurs die meer dan ooit een compleet beeld heeft gegeven van alles wat speelt op het ICT-vlak binnen de Overheid." Met die woorden vat Richard Koppen, projectmanager van de vakbeurs Overheid & ICT, de editie van 2010 kernachtig samen. "Onder de noemer innovatie wilden we de bezoekers dit jaar niet alleen vernieuwende producten laten zien, maar ook nieuwe inzichten geven. Met de introductie van een congresprogramma hebben we dat absoluut weten te bewerkstelligen." Overheid & ICT 2010 werd gehouden van 27 t/m 29 april in Jaarbeurs Utrecht.


"Overheid & ICT blijft het belangrijkste platform voor ICT binnen de overheid," voegt Richard toe, "In 2010 hebben we nadrukkelijk de samenwerking met de belangenverenigingen gezocht en verstevigd. met als resultaat dat alle partijen die binnen maar ook voor de overheid actief zijn, daadwerkelijk op de beursvloer aanwezig waren. De bezoekers kregen een totaal plaatje voorgeschoteld waar trends, nieuwe producten, het vergaren van kennis en vernieuwende ideeën bij elkaar kwamen. Dankzij partijen als o.a. KING, IMG100.000+, VNG en ICTU werd een stevig congresprogramma neergezet. Dat dit succesvol was blijkt wel uit het feit dat maar liefst 57% van onze bezoekers één of meerdere seminars heeft bijgewoond." Het bezoekersaantal van de beurs lag met 7.070 net iets hoger dan in 2009.

"Belangrijk overzicht"
De bezoekers waardeerden Overheid & ICT 2010 met een 7,0. Een stijging met 0,2 punten ten opzichte van vorig jaar. "Ik ben projectleider van soms grote, complexe overheidsprojecten," zei Herman Timmermans, directeur van TASC Management BV, tijdens zijn beursbezoek. "Voor mijn opdrachtgevers is het van belang dat ik goed op de hoogte ben van wat wordt aangeboden. Ik wil overzicht hebben zodat ik goed kan adviseren." Timmermans gaf als voorbeeld dat in vele projecten vaak de overstap van een oud naar een nieuw systeem voor problemen zorgt. "Je ziet op Overheid & ICT bijvoorbeeld spelers met een bepaalde specialisatie. Het is goed om hier het veld in zijn geheel te kunnen overzien. Op internet is natuurlijk veel te vinden maar hier heb je overzicht en het is belangrijk om mensen te kunnen spreken."

Onder exposanten is eenzelfde geluid te horen: "Overheid & ICT is voor ons hét moment van het jaar om je gezicht te laten zien," reageerde Femke Haarmans, communicatiedeskundige van de SIMgroep. "Zo'n 200 gemeentes zijn klant bij ons, dat is toch bijna de helft van alle Nederlandse gemeentes. Zeven jaar geleden zijn we begonnen met een klein standje, dit jaar zijn we zelfs de hoogte ingegaan met een tweede verdieping!"

Overheid & ICT 2011
De volgende editie van Overheid & ICT vindt plaats van 19 t/m 21 april 2011, wederom in Jaarbeurs Utrecht.

Noot voor de redactie (