Persbericht

Alexander Keijzers grijpt net naast het podium op Spa-Francorchamps

Wenum Wiesel, 2 mei 2010 - Autocoureur Alexander Keijzers kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn optreden op het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. Na een flinke crash in de eerste race van de Dutch Renault Clio Cup, had hij in de tweede manche zicht op een podiumplaats. Uiteindelijk moest Alexander genoegen nemen met de vijfde positie in zijn klasse. "Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort ga ik weer voor het podium", blikte hij strijdlustig vooruit.

De derde en vierde race van de Dutch Renault Clio Cup werden verreden op Spa-Francorchamps, het circuit in de Belgische Ardennen waar onder meer de Formule 1 Grand Prix van België plaatsvindt. De klasse kwam in actie tijdens de World Series by Renault, een spectaculair raceweekend dat maar liefst 65.000 toeschouwers trok.

Alexander Keijzers kwam voor de tweede keer in zijn carrière in actie op het supersnelle, uitdagende circuit. "In het begin moest ik wennen aan het zeven kilometer lange circuit, met z'n snelle en lastige bochten", aldus Alexander. "In de eerste tijdtraining had ik het circuit nog onvoldoende onder de knie. Ik kwalificeerde mij als vijftiende voor de eerste race en daar kon ik niet tevreden mee zijn."

De eerste race was helaas snel voorbij. Alexander: "Ik maakte een goede start, waarbij ik meerdere posities goedmaakte. Helaas ging het kort daarna helemaal fout. In het gedrang om mij heen spinde er een auto vlak voor mij. Ik kon geen kant meer op, ik reed er heel hard tegenaan. De schade was groot, mijn auto zat van rechtsvoor tot rechtsachter helemaal in elkaar. Uit de data bleek dat ik een klap van 4,1 G had gemaakt." Gelukkig bleef Alexander zelf ongedeerd. Na de race gingen de monteurs van Bleekemolen Racing, het team van Alexander, hard aan het werk. Keijzers: "Gelukkig lukte het hen om mijn auto tijdig te repareren. Ze hebben tot half vier 's nachts aan mijn auto gewerkt. De mannen van het team hebben echt geweldig werk verricht!"

Op zondagochtend stond de kwalificatietraining voor de tweede race op het programma. Nadat het de voorgaande dagen droog was geweest, werd deze training op een natte baan verreden. Alexander kwalificeerde zich als twaalfde in het 20 auto's tellende veld. "Normaal ben ik niet tevreden met een twaalfde startplek, maar dat was deze keer anders", aldus de 22-jarige coureur. "Ik kon mij snel aan de veranderde omstandigheden aanpassen. Bovendien was ik sneller dan Hans Bos, mijn concurrent in de strijd om de Olympia Cup, en liet ik ook mijn teambaas Michael Bleekemolen achter mij."

De tweede race werd ook op een natte en gladde baan verreden. Alexander reed een sterke race. Met nog maar één ronde te gaan had hij zicht op de derde plaats in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Keijzers: "Ik reed vlak achter Hans Bos, die de derde positie in handen had. Bovendien reed ik voor Sheila Verschuur, de nummer één uit het tussenklassement, en Michael Bleekemolen. Het ging echt goed." Helaas kreeg Alexander in de laatste ronde een straf van de wedstrijdleiding omdat hij op het gladde asfalt even naast de baan terecht was gekomen. "Daardoor werd ik uiteindelijk als vijftiende geklasseerd. Ik eindigde als vijfde in de Olympia Cup. Zonde, er had meer ingezeten."

De volgende races van de Dutch Renault Clio Cup worden verreden tijdens de Pinksterraces, op 22 en 24 mei op Circuit Park Zandvoort. Alexander hoopt zijn goede resultaten van de Paasraces, eerder dit jaar op Circuit Park Zandvoort, te verbeteren. "Ik hoop dat ik mij weer met de strijd in de voorhoede kan bemoeien", blikte hij vooruit. "Tijdens de Paasraces eindigde ik als zevende algemeen en als tweede in de Olympia Cup. Mijn doel is een plek in de top vijf en de 'Olympische' zege."

Uitslagen Dutch Renault Clio Cup, 1-2 mei 2010, Spa-Francorchamps (B):

Race 1: 1. Christiaan Frankenhout, 9 ronden in 27:17.033; 2. Sandra van der Sloot, op 0.202 sec.; 3. Sheila Verschuur, op 0.512; 4. Addie van de Ven, op 0.822; 5. Marcel Duits, op 4.270.

Uitgevallen: Alexander Keijzers.

Olympia Cup: 1. Max Braams; 2. Hans Bos; 3. Björn Cornelissen; 4. Dennis de Borst; 5. Sylvester van Heijningen.

Uitgevallen: Alexander Keijzers.

Race 2: 1. Mikko Heino, 8 ronden in 25:19.769; 2. Sandra van der Sloot, op 0.791 sec.; 3. Christiaan Frankenhout, op 4.440; 4. Addie van de Ven, op 5.080; 5. Ronald Morien, op 6.708; 15. Alexander Keijzers, op 30.960.

Olympia Cup: 1. Wilbert van den Burg; 2. Max Braams; 3. Hans Bos; 4. Björn Cornelissen; 5. Alexander Keijzers.

Tussenstand na vier races:
Algemeen klassement: 1. Sandra van der Sloot 61 punten, 2. Sheila Verschuur 55; 3. Addie van de Ven 53, 4. Christiaan Frankenhout 36; 5. Ronald Morien 34, 15. Alexander Keijzers 15. Renault Olympia Cup: 1. Max Braams 26 punten; 2. Hans Bos 24, 3. Wilbert van den Burg 20; 4. Ruud Steenmetz 16; 5. Alexander Keijzers 13.




Ingezonden persbericht