Ingezonden persbericht


Equinix rondt overname van switch and data af; versterkt leiderschapspositie in datacenterdiensten
* Gezamenlijke onderneming beheert bruto-oppervlakte van zes miljoen vierkante 'feet' (circa 560.000 m2) aan datacenterruimte met meer dan 575 netwerkserviceproviders
* Aquisitie biedt klanten (verbeterde) toegang tot 35 datacenters in stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Hiermee profiteren klanten van een groter marktbereik en onderling verbonden zakelijke ecosystemen.

Amsterdam, 4 mei 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, heeft de overname van Switch and Data Facilities Company, Inc. (Nasdaq: SDXC) afgerond. Met de overname is een bedrag gemoeid van 683,4 miljoen dollar. Het bedrag bestaat deels uit een contante betaling van ongeveer 134 miljoen dollar en de uitgifte van ongeveer 5,5 miljoen gewone aandelen Equinix ter waarde van 549,4 miljoen dollar (op basis van de slotkoers van 30 april 2010). Het bedrag is exclusief aandelen van medewerkers. Dit aspect wordt op een later tijdstip afgerond. De transactie versterkt de positie van Equinix in de wereldwijde datacenterdienstenmarkt. Het bedrijf voegt zestien nieuwe stedelijke gebieden in Noord-Amerika toe aan zijn netwerk van regionale datacenters, waarmee het totaal uitkomt op 22.

"De acquisitie van Switch and Data door Equinix is gebaseerd op een sterk en gemeenschappelijk bedrijfsmodel en op overeenkomsten in de bedrijfscultuur. Het stelt ons in staat om als wereldwijde leverancier van datacenterdiensten het bereik in Noord-Amerika verder te vergroten. De combinatie maakt het mogelijk de wereldwijde dienstverlening uit te breiden en de prestaties van bedrijfskritische content en applicaties te verbeteren door latency te reduceren", zegt Steve Smith, President en CEO van Equinix. "Onze gezamenlijke klanten profiteren duidelijk van ons commitment om maximale klanttevredenheid te realiseren nu we samen ons dienstportfolio uitbreiden."

Dankzij de overname kunnen klanten inspelen op twee belangrijke markttrends. Door de snelle groei van online informatie hebben organisaties betrouwbare verbindingen nodig. Daarnaast moeten organisaties aggregatie- en distributiestrategieën ontwikkelen voor hun wereldwijde digitale bedrijfsmiddelen. Door de overname kunnen klanten de prestaties van hun bedrijfskritische content en applicaties verbeteren door latency-gevoelige data dichter bij de eindgebruikers aan te bieden. Voormalige klanten van Switch and Data profiteren daarnaast van wereldwijde datacenterdiensten waardoor zij hun bereik verbeteren en onderling verbonden zakelijke ecosystemen kunnen creëren.

Equinix maakte het voornemen om Switch and Data over te nemen bekend op 21 oktober 2009. Het bedrijf integreert de activiteiten van Switch and Data in de eigen organisatie en onder de Equinix-merknaam. Dit als onderdeel van een grootschalig integratieprogramma dat 34 datacenters in 22 regio's in Canada en de Verenigde Staten omvat. Door de overname beschikt Equinix over zes miljoen vierkante 'feet' (circa 560.000 m2) aan bruto datacentercapaciteit in 87 IBX- en partnerdatacenters in 35 stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Equinix breidt dankzij de acquisitie per direct zijn aanwezigheid in onder meer Atlanta, Denver, Miami, Seattle (VS) en Toronto (Canada) uit. Verder neemt het aantal netwerkserviceproviders, actief in internet-, peering-, Ethernet- en WAN-diensten, toe van 410 naar 575 binnen de IBX-datacenters van Equinix.

Equinix organiseert op vrijdag 7 mei 2010 om 8.30 uur (ET) een conference call met meer achtergrondinformatie over de overname. Inbellen is mogelijk op telefoonnummer 001-773-756-4788 (code EQIX). Tegelijkertijd vindt via de website van Equinix een live webcast plaats (www.equinix.com via Investor Relations).

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 49 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over achttien markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.