Gemeente Winterswijk


Raad: Projectplan en financiering sportparken Jaspers en De Hunenbulten vastgesteld

Op 29 april heeft de raad van de gemeente Winterswijk onder meer vergaderd over de herinrichting van de sportparken Jaspers en de Hunenbulten. Hieronder worden de belangrijkste besluiten toegelicht.

Krediet aankoop grond voormalige Nissan-garage
Door op de voormalige Nissan-locatie een tijdelijke parkeerplaats in te richten kan het parkeerterrein achter de Meddosestraat volledig gebruikt worden voor de geplande bouwactiviteiten aan het eind van de Meddosestraat. Het college stelt de raad voor om voor de aankoop van de grond van de voormalige Nissan-locatie en voor de inrichting daarop van een parkeerterrein een bedrag van ¤ 850.000 beschikbaar te stellen. De raad heeft ingestemd met dit voorstel met 12 stemmen voor en 8 tegen.

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Winterswijk
In de Bouwverordening en in de Welstandnota is de mogelijkheid opgenomen dat een burgerlid deel uitmaakt van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK). Het college heeft de raad voorgesteld de heer J.H. Stemerdink voor een periode van 3 jaar te benoemen als lid van de CRK. De heer Stemerdink is met algemene stemmen benoemd.

Herinrichting sportparken Jaspers en De Hunenbulten Het college heeft de raad gevraagd groen licht te geven voor de herinrichting van de sportparken Jaspers en De Hunenbulten en in te stemmen met de voorgestelde financiering daarvan. De raad heeft ingestemd met dit voorstel met 16 stemmen voor en 2 tegen. De raadsleden Theo Hartjes en Henk Jan Tannemaat hebben zich hierbij onthouden van de discussie en de stemming in verband met persoonlijke betrokkenheid bij dit onderwerp.

Krediet grondaankoop uitbreiding sportcomplex Jaspers Om sportcomplex Jaspers te kunnen uitbreiden tot een multifunctionele accommodatie moet de gemeente gronden aankopen. Het college heeft de raad voorgesteld een krediet van ¤ 240.000 beschikbaar te stellen voor de aankoop van gronden. De raad heeft ingestemd met dit voorstel met 16 stemmen voor en 2 tegen. De raadsleden Theo Hartjes en Henk Jan Tannemaat hebben zich hierbij onthouden van de discussie en de stemming in verband met persoonlijke betrokkenheid bij dit onderwerp.

Rapport 'Hameland fundamenteel anders' en financiële gevolgen Het college heeft de raad voorgesteld kennis te nemen van het rapport 'Hameland fundamenteel anders' en in te stemmen met de in het conceptraadsbesluit vermelde financiële consequenties. De raad heeft unaniem ingestemd met dit voorstel. De SP heeft bij dit onderwerp een motie ingediend waarin zij extra aandacht vraagt voor de menswaardige behandeling van WSW-medewerkers en structurele aandacht te hebben voor de beperkingen van WSW-medewerkers in relatie tot de op handen zijnde verplaatsingen en detacheringen. De raad heeft deze motie unaniem aangenomen.

Meer informatie?
raad>vergaderingen>29 april.