Ingezonden persbericht


Rijswijk, 4 mei 2010

Dé voetbalkenner van Nederland bekend
Michel Schilder uit Volendam is de winnaar van de Toto-Cup

Gisteravond zijn in het televisieprogramma Voetbal International op RTL 7 de tien winnaars van de Toto-Cup bekend gemaakt. Op nummer 1 is geëindigd Michel Schilder uit Volendam. Hij heeft de stand van de eredivisie en de wekelijkse wedstrijden als beste voorspeld. Zo voorspelde hij dat FC Twente kampioen zou worden en RKC zou degraderen. Gisteravond kreeg hij van Wilfred Genee de hoofdprijs van ¤ 100.000 overhandigd. 'Geweldig,, ik heb het voetbalseizoen op de voet gevolgd en het was spannend. De hoofdprijs komt goed van pas. Ik ben net vader geworden en heb een nieuw huis gekocht,' aldus de trotse winnaar.

Alle 10 de Toto-Cup winnaars waren gisteravond aanwezig. Voor de uitzending ontmoetten zij elkaar en werden de tactieken uitgewisseld. Sommige spelers volgden de voorspellingen van de andere deelnemers in de top 10 op de voet. Slechts 4% van de Toto-Cup spelers voorspelde dat FC Twente kampioen zou worden. Ajax was met 47% veruit favoriet. Dat RKC zou degraderen voorspelde 94% van de deelnemers.

Toto-Cup is een online voetbalspel van Toto en Voetbal International, waarbij voetballiefhebbers worden uitgedaagd wekelijks gratis hun voorspelling te plaatsen en daarmee kans te maken op 100.000 euro bruto, ter beschikking gesteld door Toto. Voor meer informatie zie www.totocup.nl. Nu een einde is gekomen aan het Nederlandse voetbalseizoen, zijn de punten van alle Toto-Cup spelers berekend en konden de 10 winnaars gisteren hun prijs in ontvangst nemen.

Over Toto
De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Voor meer informatie zie www.toto.nl.

Over VI
Voetbal International is met ruim 1,1 miljoen lezers per week (Bron: NOM Printmonitor) het grootste voetbalblad van Nederland. Naast het weekblad geeft VI jaarlijks de Seizoengids uit en is met www.vi.nl uitgever van de grootste voetbalsite van Nederland met ruim 1,1 miljoen bezoekers (Bron: Stir) per maand.




Ingezonden persbericht