Provincie Antwerpen

30/04/2010

Let's Mundo kleurt De Schorre

BOOM- Capoeira dansen, Afrikaanse maskers of muziekinstrumenten maken en op djembés trommelen. Dit staat op de agenda van een 800-tal leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Op 4, 6 en 7 mei wordt het Provinciaal recreatiedomein De Schorre omgetoverd tot een educatief festival. Daar verdiepen ze zich in een wereld waar verschillende culturen elkaar ontmoeten.

Acht laatstejaarsstudenten Public relations en voorlichting van de Plantijn Hogeschool te Antwerpen organiseren het festival Let's Mundo. Dit jaar zijn de deelnemende scholen niet enkel afkomstig uit de Rupelstreek. Ook scholen uit Mechelen, Stabroek en Borgerhout zullen deelnemen.
De 830 leerlingen die aanwezig zijn, kunnen kennismaken met verschillende workshopactiviteiten en NGO-inleefmomenten. Tijdens de workshops worden zij ondergedompeld in de wondere wereld van Braziliaanse Capoeira. Andere groepen maken Afrikaanse maskers of knutselen met afval muziekinstrumenten in elkaar. Verder kunnen ze leren over eerlijke handel door middel van spelletjes. Tot slot leren ze de opzwepende beats van de djembé onder de knie te krijgen. Tijdens de pauze kunnen de leerlingen uit de bol gaan op muziek van verschillende artiesten.

Elke NGO werkt rond een bepaald thema. Greenpeace kaart de oerwoudproblematiek aan. Amnesty International en Memisa zetten het onderwerp 'moedersterfte in arme landen' in de verf. Ook 11.11.11, Missio, Dmos- Comide, Broedelijk Delen, Studio Globo, Vlaams Palestina Komitee, Vormen, Unicef en Amnesty International zullen paraat staan om de kinderen aan de hand van leuke spelen en beeldmateriaal een leerrijk inleefmoment te bezorgen. Thema's zijn onder andere de millenniumdoelstellingen, kinderrechten en eerlijke handel. Dit jaar verwelkomen we Oxfam en Amnesty International die in de vorige editie nog geen deel uitmaakten van Let's Mundo.

Praktische info
wanneer:
Van 4/5 tem 7/5 2010
waar:
De Schorre - Boom
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53