Gemeente Leudal


Nieuw boek over de oorlog in het Leudalgebied

"Verdraagtj uch"
van vuistslag tot uitgestoken hand
De oorlog in het Leudalgebied

Verschijningsdatum: 5 mei 2010

Dit is niet het zoveelste boek over de Tweede Wereldoorlog!

Nee, dit full colour boek is in eerste opzet geschreven voor de middelbare schooljeugd van 13-18 jaar, maar door de unieke informatie en nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen zeer zeker voor iedereen interessant. De kleurrijke speelse opmaak en de vele kaartjes en foto's maken dit boek tot een uniek tijdsdocument.

"Verdraagtj uch" belicht de Tweede Wereldoorlog in het Leudalgebied van inval tot bevrijding en gaat dieper in op de gevolgen voor de bevolking, de landoorlog, luchtoorlog, jodenvervolging, verzet, collaboratie en vele andere aspecten. Vervolmaakt met persoonlijke verhalen van streekbewoners en veteranen uit binnen- en buitenland biedt het een zeer confronterende en persoonlijke kijk op de Tweede Wereldoorlog.

Om te laten zien dat oorlog van alle tijden is, zijn ook verhalen van jonge militairen die in Afghanistan gevochten hebben opgenomen. Hierdoor is dit boek een document voor alle generaties en voor de toekomst!

Presentatie
Op 5 mei 2010 zal het boek officieel gepresenteerd worden tijdens het bevrijdingsfeest van de gemeente Leudal, dat zal plaats vinden in Cultureel Centrum De Zaal in Heythuysen. Het eerste exemplaar zal hier aan Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal worden aangeboden. Hier kunt u 's middags het boek ook kopen.

Meer informatie

Meer informatie over het boek zoals de mogelijkheid tot bestellen is na te lezen op www.leudalmonument.nl (link opent in een nieuw venster). Op deze website zijn ook voorbeeldpagina's en een inhoudsopgave in te zien.