"Junkie XL viert vrijheid op 5 mei!"

27/04/2010 14:42

Booij, Klusman en Van Bruggen

"Junkie XL viert vrijheid op 5 mei!"

TOM HOLKENBORG OP BEVRIJDINGSFESTIVALS A'DAM, UTRECHT, ZWOLLE, LEEUWARDEN, HAARLEM

Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, komt speciaal voor de Bevrijdingsfestivals op 5 mei naar Nederland. Holkenborg is één van de hoofdartiesten op verscheidende festivals die deze dag plaatsvinden. Hij woont en werkt in Los Angeles, maar maakt graag ruimte in zijn agenda vrij om te spelen op Bevrijdingsdag. Holkenborg is dit jaar samen met Guus Meeuwis en The Boris & Wicked Jazz Experience, Ambassadeur van de Vrijheid. Hij reist per bus langs de Bevrijdingsfestivals en treedt op in Utrecht (13 uur), Haarlem (15.15 uur), Amsterdam (17.15 uur), Leeuwarden (20.30 uur) en Zwolle (23 uur).

Vrijheid is belangrijk

Voor Holkenborg is er 'niets zo belangrijk als je eigen keuzes kunnen maken': "Zoals ik mijn eigen artistieke keuzes maak, mijn eigen muzikale weg kies, moet dat voor iedereen gelden. Muzikanten, kunstenaars, activisten, politici; kortom mensen zoals jij en ik moeten overal ter wereld zelf kunnen bepalen wat ze willen zeggen en doen. Ik ben er trots op dat ik dit standpunt als Ambassadeur van de Vrijheid mag uitdragen. Want vrijheid moet gevierd worden!"

De Gelukkige Huisvrouw

Holkenborg maakte de filmmuziek van de onlangs uitgekomen speelfilm 'De gelukkige huisvrouw', met onder andere Carice van Houten in de hoofdrol. Deze tracks zijn nu ook online uitgebracht. Eerder maakte hij al songs voor Amerikaanse blockbusters als 'Matrix Reloaded', 'Catwoman' en 'Blade', maar ook voor onder andere de Nederlandse films 'Blind' en de dit jaar uitgekomen 'Johan Primero'. Het maken van de filmmuziek past in de veelzijdige carrière van Holkenborg. Als Junkie XL brengt hij niet alleen zijn eigen platen uit, maar produceert hij ook muziek voor videogames en remixt hij nummers van bekende artiesten als Madonna, Britney Spears en Coldplay.

Nieuwe track

Een van de nieuwste projecten van Junkie XL is 'Made for Each Other'. Holkenborg is hiervoor een samenwerking aangegaan met de legendarische Tsjechische componist Jan Hammer. Hammer heeft in de jaren '80 de muziek geschreven en gecomponeerd voor de hitserie 'Miami Vice'. De synth virtuoos had in 1985 een primeur door als eerste een instrumentale titelsong te produceren. Bij 'Made for Each Other' maakte het duo een mooie retro videoclip: (http://www.youtube.com/watch?v=Oxk2y6u8aJo). 'Made for Each Other' is verschenen op de 'Fairlight EP', samen met nog een nieuwe song: 'Heart of Darkness'.






Noot voor de redactie:


Noot voor redacties