Gemeente Voorschoten

2010

Programma Bevrijdingsdag 5 mei 2010

4 en5 mei De gemeente Voorschoten organiseert op woensdag 5 mei een bevrijdingsfeest. Het feest op de Dag van de Vrijheid is niet compleet zonder muziek.

Vanaf 13.30 uur treden show & marchingband Victory uit Den Haag en marchingband ATM uit Amsterdam op.

Show & marchingband Victory is een vereniging met ongeveer 43 leden. De muzikanten bespelen onder andere trompetten, trombones, baritons, mellophone's, sousaphones en slagwerken. Het repertoire van Victory bestaat uit een mix van populaire en herkenbare nummers.

De Marchingband ATM is een drumfanfare met ongeveer 43 leden. De bezetting bestaat uit slagwerkers, lyraspelers, trompettisten, cornetisten, althoornblazers, baritonisten, trombonisten, saxofonisten, bassisten en een tambour-maitre. ATM is een vaste gast in Purmerend en Naarden tijdens de sinterklaas en carnavalsoptochten.

Omstreeks 14.00 uur komen de lopers met het Bevrijdingsvuur aan op de Voorstraat. Dertig enthousiaste leden van atletiekvereniging Voorschoten '97 halen het Bevrijdingsvuur 's nachts om 00.00 uur op in Wageningen. Vervolgens brengen zij het vuur, over een afstand van ongeveer 120 km, in estafetteverband hardlopend naar Voorschoten. Daar wordt het vuur in de Voorstraat aangeboden aan burgemeester Jeroen Staatsen.

Rond 14.10 uur houdt burgemeester Staatsen een toespraak. Ook neemt de burgemeester het Bevrijdingsvuur in ontvangst. Dit vuur staat symbool voor de vrijheid waarin we met z'n allen leven. Hierna zal de middag ten einde lopen.

* 28 april 2010