Gemeente Beek


Bevrijdingsvuur estafette Wageningen-Beek en Bevrijdingsconcert op 5 mei

Beek neemt deel aan de Bevrijdingsvuurestafette. In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei brengen estafettelopers van Atletiekvereniging Caesar het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Beek. Burgemeester Cremers is aanwezig in Wageningen wanneer de lopers van AV Caesar de fakkel ontbranden. Op 5 mei om 19.30 uur zal burgemeester Cremers de deelnemers van de bevrijdingsvuurestafette welkom heten op de Markt te Beek. Aansluitend zal een bevrijdingsconcert worden verzorgd door fanfare St. Antonius Genhout en St. Caecilia Spaubeek in het Asta Cultuurcentrum (gratis entree).

Â

5 mei 2010 wordt een memorabele dag. Het is die dag 65 jaar geleden dat Nederland de bevrijding viert. De Start van de Nationale Viering Bevrijding vindt ieder jaar in een andere provincie plaats. Dit bijzondere herdenkingsjaar is het de eervolle beurt aan Limburg. Dit is tevens de reden waarom het bevrijdingsvuur op 5 mei vanuit Wageningen in Beek wordt verwelkomd. De deelnemende Limburgse gemeenten (Roermond, Beek, Peel en Maas en Leudal) vertrekken als eerste met het bevrijdingsvuur uit Wageningen. Beek zal, na Roermond, als tweede gemeente met het vuur vertrekken.

Â

De 16 Beekse deelnemers van AV Caesar starten rond 01.00 uur vanaf het 5 Mei Plein in Wageningen met een estafette van ongeveer 160 km voor de boeg. In de loop van de middag zullen de lopers bij de atletiekbaan van AV Caesar arriveren, waarna ze na een rustperiode vanaf 19.00 uur het vuur in wandelpas naar de Markt in Beek zullen brengen, waar dit rond 19.30 uur wordt verwacht. De lopers zullen tijdens deze stoet worden begeleid door de fanfare St. Antonius Genhout en St. Caecilia Spaubeek, leden van COBMI (Contact Oud Beeker Militairen Indonesië) en legervoertuigen van MDKL (Materieel Dienstplichtigen Koninklijke Landmacht).

Â

Op de Markt zal een ontbrandingsceremonie plaatsvinden. Tijdens de ceremonie zal burgemeester Cremers een kort woordje spreken. Aansluitend zal een bevrijdingsconcert worden verzorgd door fanfare St. Antonius Genhout en fanfare St. Caecilia Spaubeek (winnaars op het WMC) in het Asta Cultuurcentrum. Iedereen is welkom. De entree van dit concert is gratis.

Â