Gemeente Etten-Leur


Aankomst van het bevrijdingsvuur in Etten-Leur

Afgelopen woensdag 5 mei was er een groots bevrijdingsevenement in het centrum van Etten-Leur. De aankomst en ontsteking van het bevrijdingsvuur, de bijzondere weekmarkt en de vele omlijstende activiteiten stonden in het teken van de herdenking van de bevrijding van Nederland van de Tweede Wereldoorlog, 65 jaar geleden.

Dit evenement is gehouden in nauwe samenwerking tussen de Oranjestichting Etten-Leur, de Heemkunde Kring Jan Uten Houte, Scouting Etten-Leur, het Land- en Tuinbouwmuseum, diverse verzamelaars en hobbyisten, alsmede de reclame- en promotiecommissie warenmarkten Etten-Leur en Gemeente Etten-Leur.

image

Het aansteken van de fakkel in Wageningen

image

's Nachts lopen van Wageningen...

image

...naar Etten-Leur

image

Bijzondere activiteiten in het centrum van Etten-Leur...

image

...in het teken van 65 jaar bevrijding

Het dagvullend programma van de Bevrijdingsmarkt bestond o.a. uit een bijzondere warenmarkt met feestelijke versiering en passende muziek afgestemd op het bevrijdingsfeest.

Op het middenterrein van de Markt stonden legertenten opgesteld, waarin de tentoonstelling "Oorlog en Bevrijding" was ingericht. Ook in de openlucht zijn diverse legervoertuigen en authentieke materialen geëxposeerd. Scouting Etten-Leur verzorgde de gehele dag presentaties.

Rond het middaguur arriveerde het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op de Markt, onder begeleiding van de lopers van atletiekvereniging Achilles en de Roadrunners, fietsers van de Turfrijders, het Hubertus Gilde en Cloveniers Gilde. Ook Harmonie Constantia was ter plaatse aanwezig. De fakkel werd overhandigd aan burgemeester H. van Rijnbach-de Groot, die het Bevrijdingsvuur ontstak.

image

Foto's Hans van Berkel

20100324\HCM\0139
Van 4 t/m 16 mei
Opinieraad

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl