Ingezonden persbericht


2e Binnenstadstuinfair Hoorn op Bevrijdingsdag.

Op initiatief van de gemeente Hoorn en Binnenstadsmanagement Hoorn wordt op woensdag 5 mei van 10.00 tot 17.00 uur voor de tweede maal een tuinfair georganiseerd in de binnenstad van Hoorn op de Gedempte Turfhaven en op de Gouw. Tijdens dit evenement staat het buitenleven centraal. Zo is er een zeer divers aanbod van planten, struiken, zaden en bloembollen maar ook veel tuindecoratie en tuinbenodigdheden en informatiestands.

Daarnaast is de Hoornse afdeling van Groei & Bloei actief met een workshop en komt de vereniging voor veldbiologie met een stand waar u wordt geïnformeerd over wilde planten, zaden en nestkasten.

Voor de kleintjes is er een kinderkermis op het Dal. Vereniging Oud Hoorn organiseert stadswandelingen die langs binnenstadstuinen en hofjes gaan. U mag gratis meewandelen! Het verzamelpunt is bij de kraam van Oud Hoorn bij de ingang van het Dal (tegenover Coenstad). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en vertrekt ieder uur tussen 11.30 en 15.30 uur.

Naast dit alles is er nog een heel bijzondere act uitgenodigd. Deze Elfenboom kruist niet alleen uw pad maar hij komt samen met Grubby het boomdraakje.

Maar ook verderop in de stad is het een drukte van belang. Op de Roode Steen finishen de deelnamers aan de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland. Dat dit niet ongemerkt voorbijgaat spreekt voor zich. Het is een gezellige drukte op het plein, met een podium met diverse optredens.

Graag tot ziens op 5 mei op dit unieke evenement!