Ingezonden persbericht


Persbericht Bevrijdingsfestival Utrecht 20 april 2010

Job Cohen geeft startsein voor 5voor5 actie

Op 5 mei brengt de partijleider van de PVDA en voormalig burgermeester Job Cohen een bezoek aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Hij zal samen met de presentatoren het startsein geven voor de landelijke 5voor5 actie. Tijdens deze actie zijn alle dertien landelijke Bevrijdingsfestivals met elkaar verbonden via een satellietverbinding. Vanuit Groningen spreekt de populaire zanger Guus Meeuwis de menigte toe. Hij roept op om gezamenlijk een vrijheidswave te maken.

Aan Utrecht de uitdaging om een nog grotere wave te maken dan de rest van Nederland. Op het hoofdpodium zullen diverse prominenten waaronder Job Cohen het Utrechtse publiek aanmoedigen om de andere steden te overtreffen.

De 5voor5 actie start om 16.55 en duurt tot 17.00. Deze actie staat symbool voor het vieren van vrijheid. Op 4 mei geven we twee minuten voor de herdenking van de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei geven we 5 minuten voor de vrijheid. Voor de vrijheid van anderen en van mensen die niet in vrijheid leven.

Op Bevrijdingsdag staan we in het hele land stil bij de betekenis van vrijheid en vieren deze vrijheid samen op het Bevrijdingsfestival. In dit lustrumjaar vieren we dat we 65 jaar geleden zijn bevrijd. Op woensdag 5 mei kan in Park Transwijk tien uur lang worden gefeest en kunnen de bezoekers genieten van ruim 25 acts, verdeeld over drie podia. Het thema van de inhoudelijke projecten is dit jaar 'Vrijheid Wereldwijd; wat is daarvoor nodig?' Het festival is gratis toegankelijk en biedt een breed programma voor jong en oud.

www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl

----------------

Noot voor redacties