Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunstenaars ontwerpen Vrijheidsvlam voor 5 Mei Festival Den Haag

Op 5 mei 2010 wordt voor de derde keer een groot bevrijdingsfestival gehouden op en bij het Spuiplein in het centrum van Den Haag. Voor het derde achtereenvolgende jaar zal het bevrijdingsfestival worden geopend door burgemeester Jozias van Aartsen.

Vrijheidsvlam
Burgemeester Jozias van Aartsen zal om 13.00 uur op het Spuiplein de Vrijheidsvlam aansteken en daarmee het 5 Mei Festival officieel openen.

De Vrijheidsvlam van het 5 Mei Festival is dit jaar ontworpen door het Haagse kunstenaarsduo Sis Josip. De kunstenaars Conti Hermenet en Rene van Bruggen combineren sinds 1983 hun individuele werk. Door hen gemaakte schilderijen en beelden worden geëxposeerd en verkocht in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast doet Sis Josip regelmatig grote opdrachten voor culturele projecten, festivals, evenementen en bedrijven. Midden in het hart van Den Haag is de nieuwe Gallerie van Sis Josip gevestigd. Meer informatie: www.sisjosip.nl

Algemene informatie
Tijdens het 5 Mei Festival staat er een dubbelpodium op het Spuiplein waar in totaal tien popacts uit binnen- en buitenland optreden, zoals George Kooymans, Moss, Jurk, Bad Manners, All Missing Pieces, Rotfront en Jelle. Tegelijkertijd is in de drie zalen van het Theater aan het Spui een programma met debatten, literatuur, muziek en theater. Het 5 Mei Festival bestaat verder uit een uitgebreid sportprogramma, kinderactiviteiten en een grote festivalmarkt. Het regionale bevrijdingsfestival is gratis toegankelijk. Vorig jaar kwam meer dan de helft van de bezoekers uit steden rond Den Haag zoals Rijswijk, Delft, Zoetermeer en het Westland.

Kijk voor het volledige programma en tijdschema op: www.5meifestival.nl

Het 5 Mei Festival wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Burgerschapsfonds, Fonds 1818, De Haagse Hogeschool, Prins Bernhard Cultuurfonds, Azivo Zorgverzekeraar, Dak kindercentra, Den Haag FM en Omroep West.

Kijk voor persfoto's van de optredende artiesten op: www.5meifestival.nl