VARA

5 mei bingo bij 'De Wereld Draait Door'

5 mei is Bevrijdingsdag en ook `De Wereld Draait Door' viert feest. Onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts wordt die avond om 19.30 uur nog één keer bingo gespeeld. Dus kun je buikspreken, virtuoos op een zingende zaag spelen, dichten, bellen blazen met je trompet, acrobatieken met je buurvrouw, achterstevoren praten, kortom, kun je op wat voor manier dan ook een grote indruk maken? Meld je aan! Voor 100 euro maak je kans op een halve minuut primetime zendtijd voor een miljoenenpubliek. Marc-Marie Huijbregts draait aan het bingo-molentje en als je nummer valt, mag je optreden in 'De Wereld Draait Door'. Aanmelden kan via dwdd.vara.nl. Er is voor ongeveer dertig verzoeken plaats.

Het geld dat op de bingo-avond ingezameld wordt, komt ten goede aan Sam Galesloot, die met Ria Bremer 23 april te gast was in `De Wereld Draait Door'. Sam heeft een progressieve spierziekte waardoor hij blind en doof is en continu beademd moet worden. Hij kan hierdoor alleen nog maar communiceren met behulp van het hand-wang alfabet. Graag wil hij een boek over deze bijzondere gebarentaal schrijven zodat ook anderen de taal kunnen leren. De opbrengsten van de bingo moeten Sam hierbij helpen. Ria Bremer heeft een documentaire over Sam heeft gemaakt. Deze documentaire, waarbij hij vanaf zijn zevende is gevolgd, was 26 april op Nederland 1 te zien.

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-detail.628.0.html?&tx_ttnews%5b tt_news%5d=16680&tx_ttnews%5bbackPid%5d=626&tx_ttnews%5bcat%5d=148&kale nder=1272020580&cHash=74a7636325Bekijk het fragment van Sam bij 'De Wereld Draait Door'.

'De Wereld Draait Door 5 mei Bingo', woensdag 5 mei om 19.30 uur bij de VARA op Nederland 3.
Meer informatie: dwdd.vara.nl