Ingezonden persbericht


Amsterdam 10 maart 2010

Help Yolanthe meisjes bevrijden!

Yolanthe Cabau van Kasbergen, initiatiefneemster en ambassadrice van Stichting Stop Kindermisbruik, wil op 5 mei aanstaande 2.000 meisjes in Azië hun vrijheid teruggeven. Ze roept hierbij de hulp in van het Nederlandse publiek en bedrijfsleven om haar te helpen. Het centrale thema van Bevrijdinsdag 2010 is "Vrijheid maak je met elkaar".

"In India worden minderjarige meisjes opgesloten in bordelen; kleine hokken met een matrasje. Sommige meisjes zijn pas 7 jaar oud. Als de deur van het hok open gaat komt er een kom rijst, een bord pap of een nieuwe 'klant' naar binnen. Het leven van deze meisjes is een hel... Ieder meisje dat we bevrijden is er een. Het is een heel leven dat je redt", aldus Yolanthe.

Yolanthe zal op 5 mei een tour maken langs de bevrijdingsfestivals in Haarlem, Amsterdam en Rotterdam om aandacht te vragen voor de problematiek van kinderprostitutie in Azië en geld in ontvangst te nemen voor haar stichting. Bedrijven en particulieren kunnen zich aanmelden via www.stopkindermisbruik.nl. De meest lucratieve initiatieven mogen het geldbedrag persoonlijk aan Yolanthe overhandigen op het hoofdpodium van een van de bevrijdingsfestivals.

Over Stop Kindermisbruik
In Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en re-integreren van de misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in Azië, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel. John en Vivian Ewbank zijn ambassadeurs.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht