Ingezonden persbericht


Eèèèèèèèèèèèèn ACTIE!
Muziekfilm in 48 uur gemaakt, geschreven en live in première gebracht

In 48 uur een nieuw muziekstuk schrijven, een speelfilm maken en deze live èn synchroon uitvoeren terwijl de musici de bladmuziek zo'n beetje voor het eerst zien... Lukt dat? Een typisch project voor het unieke P!TCH - de concertserie van Certo Productions in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex waar jonge Nederlandse topmusici iedere eerste woensdag van de maand multimediale programma's brengen met klassieke muziek.

Met een aantal musici gaan filmregisseur Lucas van Woerkum en componist Kaveh Vares deze spannende uitdaging aan. In de 48 uur voorafgaand aan P!TCH op 5 mei maken ze een nieuwe muziekfilm, ook wel Symphonic Cinema genaamd. Celliste Harriet Krijgh, pianiste Sophiko Simsive en hoornist Okke Westdorp krijgen 's middags de nieuwe muziek voor het eerst te zien. 's Avonds brengen ze het meteen in première.

Het bijzondere van een muziekfilm is dat er door de synchroniciteit tussen beeld en geluid een extra dimensie ontstaat in de muzikale ervaring. Symphonic Cinema is een filmgenre - door Lucas van Woerkum ontwikkeld - waarin de muziekpartituur van een klassiek muziekstuk dient als scenario voor een fictiefilm. Deze films worden uitgevoerd in de concertzaal.

Verder klinkt er tijdens de P!TCH van 5 mei schitterende muziek van o.a. Brahms en Debussy. Gastheer Christiaan Kuyvenhoven interviewt de musici over de hoogtepunten van hun afgelopen concertseizoen. Harriet Krijgh verrast je tot slot met een stuk waarmee haar cello eerder als een rockgitaar klinkt dan als een klassiek instrument.

P!TCH
5 mei 2010, 20:30 uur
Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
Kaarten: E 9 (student) / *E 12 (VVK) / E 14

Reserveren: 020 - 6264695
www.certo.tv