Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 03-05-2010

AVRO HERHAALT KIJKCIJFERHIT OPIUM MET ODE AAN JARIGE JOHN KRAAIJKAMP SR.

Woensdag 5 mei om 11.30 uur brengt AVRO nogmaals de laatste aflevering van Opium op Nederland 1 die geheel in het teken staat van John Kraaijkamp sr. Ter ere van zijn 85e verjaardag op 19 april reikte André van Duin op feestelijke wijze in het Rosa Spierhuis in Laren zijn biografie uit. Opium was erbij en deed verslag. De uitzending trok eerder 563.000 kijkers.

Publiekslieveling John Kraaijkamp is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw een unieke verschijning in de Nederlandse theater-, televisie- en amusementswereld. Als komiek boekte hij op televisie en in het theater grote successen, zoals Johnny en Rijk. Later ontwikkelde hij ook als getalenteerd acteur en kreeg hij in 1984 de hoogste toneelonderscheiding; de Louis d'Or voor zijn rol in 'Jacques de fatalist en zijn meester'. Ook ontving hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de film 'De Aanslag'.

Naast Kraaijkamp's succes heeft Opium ook aandacht voor de keerzijde. De scheidingen, depressies en drankproblemen die hij mede door zijn werk overwon.

Presentator Cornald Maas bezoekt vrienden, familie en collega's op zoek naar de drijfveren van één van Nederlands grootste artiesten. Openhartige gesprekken met o.a. goede vriend Lex Daniëls, Joop van den Ende, Johnny Kraaijkamp jr., en Pierre Bokma vertellen het verhaal van een acteur wiens passie en gedrevenheid hem uiteindelijk naar de absolute top van zijn vak voerden.

Opium, woensdag 5 mei om 11.30 uur bij de AVRO op Nederland 1.