Gemeente Lelystad

Nieuwe bestuurders gevraagd

Dinsdag 4 mei 2010

Binnenkort start de cursus Nieuwe bestuurders. Deze cursus is een initiatief van de gemeente Lelystad.

Maatschappelijke organisatie

De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het besturen van een maatschappelijke organisatie en met name voor mensen met een dubbele culturele achtergrond. Aanmelden voor de nieuwe cursus kan nu!

Overbruggen

Omdat dat deze laatste groep ondervertegenwoordigd is in de besturen van organisaties en deel uitmaakt van onze multi-culturele samenleving is het project bestuurlijke diversiteit Lelystad gestart. Immers door meer diversiteit in de besturen van maatschappelijke organisaties kunnen onder meer activiteiten van die organisaties beter worden afgestemd op de veranderde samenstelling van de Lelystadse bevolking. De gemeente Lelystad wil met de cursus de kloof tussen de maatschappelijke ontwikkelingen en de samenstelling van besturen overbruggen.

Eerste cursus succes

De eerste cursus Nieuwe bestuurders is een paar maanden geleden met veel succes afgerond. Tien deelnemers hebben de cursus met goed gevolg afgelegd. Inmiddels hebben al vijf deelnemers een bestuursfunctie bij een culturele organisatie. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte in de vorm van interactieve colleges, casusbehandelingen en werkbezoeken. Aan bod komen bestuurlijke vaardigheden, wat wordt er van een bestuurder verwacht. Hoe kan kennis van een andere cultuur bijdragen aan de activiteiten van een bestuur en het beleid van een non-profitorganisatie? Door middel van werkbezoeken nemen de cursisten een kijkje in de keuken van besturen van verschillende culturele instellingen. Na de cursus wordt gekeken hoe mensen de training hebben doorlopen en op wat voor positie ze het beste zouden functioneren. Dit wordt vervolgens weer vergeleken met beschikbare bestuursvacatures. Zo worden de trainees gematched met de besturen.

Interesse?

Heeft u interesse om de cursus Nieuwe bestuurders te volgen en heeft u bij voorkeur een dubbele culturele achtergrond, dan kunt u voor meer informatie terecht bij