Politie Drenthe

Woensdag 5 mei 2010

Provincie Drenthe, 05-05-2010

Winkeldief aangehouden

DE WIJK Dinsdagmiddag heeft de politie een 24-jarige vrouw uit Meppel aangehouden. Ze was in een winkel in de Dorpsstraat betrapt bij de diefstal van kleding ter waarde van ongeveer 220 Euro. Na verhoor kreeg ze een dagvaarding voor een zitting van de Politierechter uitgereikt.

Automobilist onwel

EMMER COMPASCUUM Dinsdagmorgen is een 25-jarige automobilist uit Ter Apel op het Hoofdkanaal onwel geworden en met de auto tegen een boom tot stilstand gekomen. De schade aan de auto en de boom vielen mee. De bestuurder is met de ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht.

Hennepkwekerij aangetroffen

ASSEN Dinsdagmiddag heeft de politie na een melding in een pand aan de W.A. Scholtenstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In de professioneel ingerichte plantage werden 1200 planten aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt buiten de meter om. De kwekerij is geruimd. De stroom is afgesloten. De huurder van het pand is niet aangetroffen; hij zal binnenkort worden verhoord.

Aangetroffen kinderfiets bij water leidt tot grote zoekactie

BEILEN Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een kinderfietsje bij het water langs de Grote Drift stond en dat daar niemand bij was. Ter plaatse werd een kinderfiets op slot aangetroffen. Vanwege de mogelijkheid dat een kind in het water kon zijn geraakt is de brandweer ter plaatse gekomen met een duikploeg. Deze zijn direct begonnen met het systematisch afzoeken van het water. Ook een ambulance en een traumaheli zijn uit voorzorg ter plaatse gestuurd. Tijdens de zoekactie kwam een man uit Beilen langs fietsen. Hij was met zijn kinderen gaan fietsen, maar de kleinste van ongeveer vijf jaar was op de heenweg bij de Grote Drift al moe. Daarom had hij de fiets op slot gezet en achtergelaten en met het kind achterop zijn fiets de tocht voortgezet. Hij had zich niet gerealiseerd dat een aangetroffen kinderfiets langs het water deze consternatie zou kunnen veroorzaken. Dus, eind goed, al goed.

Resultaten aangekondigde snelheidcontrole

Valthe Bij een snelheidscontrole op de Exloërweg heeft de politie dinsdagmorgen 585 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 186 te snel, bijna 1 op de 3. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. Het maximum is hier 50.

ODOORN Dinsdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Valtherweg 417 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 28 bestuurders te snel. Ook hier is het maximum 50 en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 kilometer per uur.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur. Op Bevrijdingsdag geldt een zondagdienst, dus de persvoorlichter is tot 13.00 uur bereikbaar.