Politie Groningen


Woensdag 5 mei 2010

Provincie Groningen, 05-05-2010

Bejaarde fietsster gewond na val

LEEK Een 81-jarige inwoonster van Leek is dinsdagmorgen gewond geraakt in haar woonplaats. De bejaarde vrouw fietste over de Bosweg toen ze door een onbekende oorzaak viel. Vermoedelijk schrok ze van een automobilist die haar voorbij reed. Deze automobilist (65) uit Leek merkte dat de vrouw viel en ontfermde zich over haar. Het slachtoffer is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Medici van de traumahelikopter hebben eerste medische hulp geboden. De politie maakt een rapport op van het incident.

Stadskanaalster getrapt door paard

WILDERVANK Een 62-jarige inwoner van Stadskanaal is dinsdagmorgen gewond geraakt door een trap van een paard. De man was bezig met het dier op een terrein aan de Bareveldweg in Wildervank, toen het paard plotseling wild werd. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn arm en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport opgemaakt.

Hennepkwekerij in loods ontdekt

GRIJPSKERK De politie heeft dinsdagmiddag in een bedrijfsloods aan de Riet in Grijpskerk een hennepkwekerij ontdekt. In een ruimte in de loods vonden agenten 220 planten. Een 56-jarige inwoner van Lutjegast is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de kwekerij. Hij is voor verhoor ingesloten. De planten en de benodigde materialen voor de kwekerij zijn vernietigd.

Automobilist opnieuw onder invloed van alcohol

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft dinsdagavond in de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans een 38-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man moest een alcoholtest doen en blies een zogenaamde Fail. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Vorige maand was de alcomobilist ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto in beslag genomen

Stadskanaal De politie heeft dinsdagavond een auto in beslag genomen van een 50-jarige man uit Stadskanaal. Agenten reden door de Wilhelminalaan in Stadskanaal en controleerden het kenteken van de geparkeerde auto. Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd en was niet APK-gekeurd. Bovendien bleek dat de wagen op verzoek van de douane in beslag kon worden genomen. De eigenaar van de auto was het niet met de situatie eens. De politie heeft een rapport opgemaakt.

Bromfietser bekeurd voor diverse overtredingen

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond op de Continentenlaan in Stadskanaal een 18-jarige bromfietser uit die plaats bekeurd. De agenten zagen de jongeman zonder helm op zijn bromfiets rijden. Als snel bleek dat hij geen rijbewijs had, de kentekenplaten niet geldig waren en de tweewieler niet verzekerd was. De bromfiets is in beslag genomen voor onderzoek. De Stadskanaalster kan diverse boetes verwachten.

Groningse door raam geduwd

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een incident waarbij dinsdagnacht een 24-jarige Groningse gewond is geraakt. De vrouw kreeg in de Steentilstraat ruzie met twee andere vrouwen. Die duwden haar volgens haar verklaring door een ruit van een restaurant. Het slachtoffer liep diverse snijwonden op. Ze is op straat door ambulancemedewerkers aan haar verwondingen behandeld. De twee verdachten wisten te ontkomen.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht een 30-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had eerder die nacht onenigheid gehad met zijn 28-jarige partner in hun woning in de Oosterparkwijk. Na een woordenwisseling sloeg hij de vrouw. Die vluchtte de woning uit en vroeg en buurtbewoonster om hulp. De verdacht is ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde het verkeer dinsdag diverse plaatsen op snelheid:

* Hoogezand, Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 895, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 867, aantal overtredingen: 109, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2352, aantal overtredingen: 254, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Zoutkamp, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 530, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

In de stad Groningen werd dinsdag op diverse plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal werden ruim 1.000 voertuigen gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor rijden door het rode verkeerslicht (10x), geen gebruik van de veiligheidsgordel (7x) en het gebruik van de mobiele telefoon zonder handsfreeset (2x).