Politie Gelderland-Zuid


Teveel alcohol: rijbewijzen ingevorderd

Bruchem, Nijmegen, 05-05-2010 o Dinsdagavond moesten in Bruchem en Nijmegen twee bestuurders het rijbewijs inleveren nadat bleek dat ze teveel gedronken hadden.

Rond 19.00 uur namen politieagenten op de Viaductweg in Burchem een blaastest af bij een 27-jarige automobiliste uit Hedel. Deze gaf een f-indicatie aan, wat doorgaans betekent dat iemand fors teveel gedronken heeft. Hierop werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een meting met de ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 725 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid (220 ugl). Omdat de invorderingsgrens op 570 ugl ligt moest ze direct haar rijbewijs inleveren. De vrouw mocht nadat proces-verbaal tegen haar was opgemaakt 8 uur geen motorvoertuig besturen.

Nijmegen

Ook een 25-jarige beginnend bestuurder uit Nijmegen moest zijn rijbewijs inleveren nadat bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies op het politiebureau 530 ugl, terwijl voor deze categorie bestuurders de invorderingsgrens op 350 ugl ligt. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

De officier van justitie beslist wanneer beide automobilisten hun rijbewijs weer terug krijgen.

(10)

Laatst gewijzigd 05-05-2010 11:09 | © Regio Gelderland-Zuid |