FloraHolland


* CAO

FloraHolland Product Commissie Tulp

FLORAHOLLAND (5 mei 2010) - Op 23 april heeft de FPC Tulp bij B. Karsten op het bedrijf vergadert.

O. Vrolijk heeft een toelichting gegeven over de kwaliteitsontwikkelingen van de tulpenaanvoer op vestiging Rijnsburg en Aalsmeer.
De FPC heeft aangegeven dat het met de huidige systematiek moeilijk is om de juiste rijpheid bij de partij te zetten. Zij hebben enkele adviezen gegeven om het systeem aan te passen.
Vanuit het concernoverleg kwaliteit zijn enkele voorstellen gedaan om de kwaliteit op alle vestigingen gelijker te kunnen beoordelen. De voorstellen zijn besproken met de FPC. De aanvoerders worden voorafgaand aan het seizoen via een digitale nieuwsbrief geïnformeerd over de wijzigingen.

F. Wever heeft een presentatie gegeven over gewichtsegmentering. Uit deze tussentijdse analyse lijkt dat de segmentatie op basis van gewicht een goede keuze is geweest.
Vorige vergadering is het marktplan Tulp gepresenteerd. Vanuit het marktplan zijn acties en activiteiten opgesteld. Deze zijn besproken met de FPC. De FPC heeft aangegeven dat dit de goede acties zijn.

FloraHolland is een project gestart om het informatiebeleid aan te passen. Het vernieuwde beleid is besproken met de FPC. De FPC Tulp wil graag dat kwekers goed geïnformeerd kunnen blijven van alle producten. De FPC heeft wel begrip voor het afschermen van de informatie van FloraHolland Connect orders.

Na de vergadering heeft B. Karsten een rondleiding over zijn bedrijf verzorgd.

De volgende FPC Tulp staat gepland op vrijdag 24 september op vestiging Rijnsburg.