Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Brand leegstaand pand Arnhemseweg
In een pand aan de Arnhemseweg in Apeldoorn is dinsdagavond 4 mei brand geweest.


De brand in het leegstaande pand aan werd rond 20.15 gemeld, waarop de brandweer direct met vier blusvoertuigen ter plaatse kwam. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Het naastgelegen bedrijfspand werd uit voorzorg ontruimd. Ook werd de Arnhemseweg tijdelijk afgesloten om de brandweer voldoende ruimte te geven de brand te kunnen blussen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

Apeldoorn - Vernieling ruit                               

De politie heeft dinsdag 4 mei een 17-jarige jongen verhoord op verdenking van betrokkenheid van vernieling van een ruit van een gymzaal aan de Salomestraat.


Rond 17.00 kwam bij de politie een melding binnen van vernieling van een ruit. Toen de politie ter plaatse was, zag zij een groep van vijf jongeren er vandoor gaan. Op de hoek van de Othellostraat met de Parelvissersstraat werd één van de jongens aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Apeldoorn. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor waarna hij is heengezonden. De andere jongeren zijn niet meer aangetroffen.




---- --