Politie Limburg-Noord

Politie arresteert overvaller

Datum: 5-05-2010
Tijd bericht: 10:45
Plaats: Roermond
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 17-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van een overvalpoging die vorige week woensdag werd gepleegd op een cafetaria aan de Zwartboekstraat. De jongen meldde zichzelf bij het politiebureau nadat hij bij de recherche in beeld was voor deze overval. De recherche was deze verdachte al op het spoor en bezocht diverse locaties, maar kon hem nog niet traceren. Daardoor voelde de verdachte zich waarschijnlijk genoodzaakt om zichzelf bij de politie te melden.

Woensdag 28 april kwamen twee mannen rond 22.00 uur de zaak binnen waar op dat moment twee medewerksters aan het werk waren. Een van de mannen duwde een medewerkster zo hard, waardoor de vrouw viel en het bewustzijn verloor. Toen de andere medewerkster binnenkwam, sloeg het tweetal zonder buit op de vlucht.

De 17-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De tweede verdachte is nog niet opgespoord. Het rechercheonderzoek naar deze verdachte loopt nog.


2010041712