Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:46:48

NIJKERK - Een 32-jarige werknemer uit Nijkerk is dinsdagochtend 4 mei gewond geraakt toen hij een zware rol vloerbedekking op een steekkar achteruitlopend een winkel binnen wilde rijden.

De man zou hierbij gestruikeld zijn en de rol vloerbedekking op zich hebben gekregen waardoor hij met zijn rug tegen de winkelpui werd gedrukt. De man is met verwondingen aan zijn rug overgebracht naar het Meander ziekenhuis. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. (048606)


---

Jongens aangehouden voor autodiefstal

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:46:25

EDE - Dinsdag 4 mei rond 18.00 uur heeft de politie op de Slingerboslaan twee jongens uit Ede, van 12 en 13 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een personenauto.

Twee getuigen verklaarden dat ze de jongens hadden zien wegrennen bij een auto, waarvan de ruit was ingegooid/ingeslagen. Hierop waren zij achter de jongens aangerend, hadden ze staande gehouden en waarschuwden de politie. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Ede voor verhoor.
(048852)


Man aangehouden wegens niet voldoen bevel/vordering
Publicatiedatum: 5-5-2010 11:46:02

WAGENINGEN - Op het Plantsoen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 5 mei een 23-jarige Bennekommer aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel/vordering.

Rond 4.15 uur kreeg de politie melding dat er groep personen ruzie aan het zoeken waren. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij de Bennekommer bukken en zijn broek naar beneden trekken. Agenten sommerden de man meerdere malen om weg te gaan, maar hij weigerde te vertrekken. Hierop is hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Ede. (048935)


Fietser gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:45:26

EDE - Een 17-jarige bromfietser uit Apeldoorn is op dinsdag 4 mei omstreeks 21.30 uur gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op de Klinkenbergerweg reed.

Een 18-jarige automobiliste uit Emst zou de man over het hoofd hebben gezien op de kruising Klinkenbergenweg en Eikenlaan toen zij linksaf wilde slaan. De bromfietser is met een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt het ongeval.
(048642)

Meisje steelt snoep

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:45:02

BARNEVELD - Een 13-jarige meisje uit Barneveld is dinsdagochtend 4 mei aangehouden door winkelpersoneel op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had een zak schepsnoep gehaald en betaald. Na de betaling zou zij een extra schep snoep in de zak hebben gedaan. Oplettend winkelpersoneel betrapte het meisje en waarschuwde de politie. De politie stelde de ouders van het meisje in kennis en heeft haar overgedragen aan bureau HALT.
(048642)


Man bedreigd op station Oosterbeek

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:44:22

OOSTERBEEK - Een 55-jarige man uit Hoorn is dinsdagavond 4 mei omstreeks 20.30 uur door drie jongens bedreigd op het station in Oosterbeek.

De man zat op een bankje te wachten op de trein, toen er drie jongens op hem af kwamen lopen. De jongens droegen alle drie een capuchon en een sjaal voor het gezicht. Eén van de jongens sprak de man aan en zei dat hij geld en de telefoon van de man wilde hebben. De man vertelde dat hij dit niet bij zich had. De jongens pakten zijn tas vast en wilden deze meenemen, waarop de man ook zijn tas vastpakte. Hiervan zouden de jongens geschrokken zijn en de tas los hebben gelaten. Ze renden vervolgens over de spoorrails naar de andere kant en verlieten het perron in de richting van het raadhuisplein. Nadat zij weg gerend waren hoorde de man brommergeluiden, maar de man kon niet met zekerheid zeggen met welk voertuig de jongens waren vertrokken. De politie heeft in de omgeving naar de jongens gezocht, maar hen niet aangetroffen.

Signalement:
Het gaat om drie mannen, allen in de leeftijd van 14-16 jaar, rond de
1.60 lang en normaal postuur. De jongens spraken allemaal goed Nederlands zonder accent.
Dader 1 droeg een bruin glad jack met capuchon, grijskleurige broek, vermoedelijk een trainingsbroek, dader 2 droeg een Ajax sjaal, en ook een grijskleurige broek, vermoedelijk trainingsbroek, dader drie droeg een donkere trainingsbroek.
Getuigen worden opgeroepen zich te melden op 0900-8844.


Fietster gewond na ongeval

Publicatiedatum: 5-5-2010 11:43:54

EDE - Dinsdagochtend 4 mei is een 47-jarige vrouw uit Ede op de Jan Steenlaan licht gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Een 57-jarige Edenaar reed met zijn auto over de Pieter Breughelstraat en wilde linksaf slaan, naar de Jan Steenlaan. Hierbij zou hij de fietster over het hoofd hebben gezien, waarbij de twee tegen elkaar botsten. De vrouw liep hierbij lichte verwondingen op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
(048511)