Ingezonden persbericht



Amsterdam/Zaandam, 5 mei 2010

Nog startbewijzen Dam tot Damloop verkrijgbaar

Hoewel de Maandag® Businessloop en de individuele 10 Engelse Mijl van de 26e Dam tot Damloop binnen twee uur waren uitverkocht, zijn er nog startbewijzen verkrijgbaar. Diverse onderdelen, waaronder het Goede Doelen Project en de 4 Engelse Mijl, hebben nog plaatsen over. De Dam tot Damloop wordt georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion en gehouden op zondag 19 september 2010.

Het Goede Doelen Project is een aansprekend onderdeel binnen de Dam tot Damloop dat voor de vijfde keer wordt gehouden. Hardlopers met een maatschappelijke betrokkenheid schrijven zich in bij een goed doel van hun keuze. Op www.damloop.nl staan de diverse goede doelen die zich hebben aangemeld bij de organisatie. Deelnemers wordt gevraagd zich te laten sponsoren wanneer ze zich aansluiten. In dat geval kan er nog worden ingeschreven voor dit project en een 10 Engelse Mijl worden gelopen. Deelnemers aan het Goede Doelen Project starten vlak achter de voorste groepen lopers in het startvak op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Iedereen voor wie 10 Engelse Mijl te lang is, kan zich nog inschrijven voor de 4 Engelse Mijl trimloop. Dit onderdeel vindt geheel plaats in Zaandam. Deelnemers lopen over een deel van het officiële Dam tot Damparcours en kunnen zo genieten van de sfeer en het entertainment waar deze loop om bekend staat. Dan is er nog de Run2Day Ladies Run 4 Engelse Mijl. De naam zegt het al, alleen meisjes en vrouwen mogen deelnemen. De hardloopsters blijven in Amsterdam en ook hier worden delen van het officiële parcours aangedaan, zodat de deelneemsters de sfeer van dit grootse evenement kunnen meemaken.

Voor de allerkleinsten zijn er de Mini Dam tot Damlopen. Ook daar kan nog voor worden ingeschreven. Deze Mini Dam tot Damlopen worden in Zaandam gehouden en voor de 25e keer georganiseerd. Dat belooft een extra spektakel te worden.

Zie voor meer informatie www.damloop.nl

Op de foto de start van de Run2Day Ladies Run op de Prins Hendrikkade.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (