Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 5 mei

Alkmaar, 05-05-2010 o 13.30 uur

Getuigenoproep poging beroving shoarmakoerier

Zwaag, dinsdag 4 mei

Dinsdagavond werd rond 18.30 uur gepoogd een 19-jarige shoarmakoerier uit Hoorn te beroven op de Kostertuin. De man had net een bestelling afgegeven op de Kerketuin en reed hier weer weg. Hij reed op zijn brommer achter een auto die opeens stopte. De bijrijder stapte uit de auto en ging op de Hoornaar af. Hij begon in de jaszakken van de man te voelen. De man duwde zijn belager van zich af. Deze duwde echter terug waardoor het slachtoffer van zijn brommer viel. Ondertussen stapten ook de andere drie mannen uit de auto. Zij trokken de bijrijder van het slachtoffer af en vertrokken samen met hem in de auto. Het slachtoffer moest langs de EHBO-post voor zijn verwondingen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond de Kerketuin of Kostertuin dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto uitgebrand

Alkmaar, woensdag 5 mei

Woensdagochtend brandde rond 01.30 uur een auto uit op de Spilstraat. De auto stond achter de flat aan de Laan van Bath. De brand begon aan de rechterzijde van het voertuig, maar brandde spoedig brandde het gehele voertuig. De brandweer bluste de brand en de uitgebrande auto werd afgesleept. Een omstander zou gezien hebben dat onder het voertuig takken lagen. Vermoedelijk is hier sprake van brandstichting.

Oudere vrouw beroofd van tas

Alkmaar, dinsdag 4 mei

Een 89-jarige voruw uit Alkmaar werd dinsdagmiddag hardhandig beroofd van haar tas op de kruising Pieter Langedijkstraat/ van Harenlaan. Een man rukte de tas uit haar handen en rende weg. De vrouw had last van haar armen en benen. Ze viel vanwege de kracht waarmee de tas uit haar handen was gerukt. Zij had de handvatten van de tas nog in haar handen.

Inbreker aangehouden

Zwaag, dinsdag 4 mei

Een 41-jarige inbreker uit Haarlem is dinsdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Paardenweide. De politie kreeg een melding dat er iemand aan het inbreken zou zijn in ene woning op deze straat. Agenten zagen dat er aan de achterzijde van de woning een raam in was geslagen en zagen iets bewegen in de woning. De agenten maakten zich kenbaar en zagen de 41-jarige man achter het gordijn vandaan komen. Hij klom via het raam weer naar buiten. Hij werd aangehouden. Binnen bleek dat de inbreker verschillende tassen had gevuld met spullen uit de woning. De verdachte is in verzekering gesteld.

Grote hennepkwekerij aangetroffen

Sint Maartensbrug, dinsdag 4 mei

In een boerderij op de Ruigeweg werd dinsdagmiddag rond 13.30 uur een grote hennepkwekerij aangetroffen. Energiebedrijf Liander kwam de hennepkwekerij door stroomstoringen op het spoor. Er werd een doorzoeking gedaan in de boerderij waar in diverse ruimtes in totaal 3188 planten werden aangetroffen. Er werden drie mannen van 57, 31 en 27 jaar aangehouden. Zij waren in het pand aanwezig en zijn inmiddels in verzekering gesteld. Er zijn diverse spullen in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld.