Ingezonden persbericht



Hoorn, 5 mei 2010

Fiets4daagse Hoorn West-Friesland zwaar en mooi!

De tweede editie van de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland vond afgelopen dagen onder zware omstandigheden plaats. Het weerhield de enthousiaste deelnemers er echter niet van op de fiets te stappen. Ruim 1.000 mensen schreven zich in voor dit evenement, dat van zondag 2 tot en met vandaag 5 mei werd gehouden. Bij de finish ontving iedereen een bos tulpen uit de regio Hoorn West-Friesland.

Na een succesvolle zonnige eerste editie van de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland kon organisator, Stichting Sportevenementen Le Champion, dit jaar rekenen op bijna een verdubbeling van het aantal inschrijvingen. Tijdens de voorinschrijvingen meldden zich al 840 fietsers aan, en daar kwamen nog eens 170 na-inschrijvingen bij. Mensen die, met de fiets aan de hand, zondagochtend in alle vroegte bij IJsbaan de Westfries in Hoorn nog graag een startbewijs wilden hebben. Vier dagen lang reden de ruim 1.000 deelnemers diverse routes over de afstanden 25, 45 of 75 kilometer, genoten van de historische natuurgebieden en kwamen even tot rust bij de vele zorgvuldig uitgekozen verzorgingsposten.

Naast genieten deden de barre weersomstandigheden een beroep op het karakter van de toerfietsers. Een enkeling bleef thuis tijdens de tweede dag. De deelnemers, die wel waren gestart die morgen, kregen te maken met een onstuimige windkracht 6, die het fietsen op de dijk haast onmogelijk maakte. De organisatie speelde daar vlot op in door de route opnieuw te pijlen, maar dan onderlangs.

Een van de eerste finishers op woensdagmorgen 5 mei was de oud-wethouder en één van de initiatiefnemers van de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland Jan de Boer. Hij reed samen met zijn vrouw en dochter de 25 kilometer routes. Daarna bereikte de rest van de fietsers het sfeervolle centrum van Hoorn, waar op het plein de Roode Steen veel entertainment was. Alle deelnemers ontvingen een bosje tulpen dat beschikbaar was gesteld door de firma Germaco uit Bovenkarspel. Organisator Le Champion besloot alle deelnemers een medaille uit te reiken, ook diegenen die een dag hadden overgeslagen wegens de barre omstandigheden. 'De keuze om dag twee niet te fietsen, was voor ons volkomen begrijpelijk. Dat is de reden dat we iedereen een herinnering geven', aldus organisator Hans Bregman. Hij keek alweer vooruit naar 2011, dan wordt de derde Fiets4daagse Hoorn West-Friesland gehouden van 2 tot en met 5 mei.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (