Croon bouwt mee aan duurzaam pand Centraal Beheer Achmea

05/05/2010 14:20

Croon Elektrotechniek B.V.

Ruim 2 jaar geleden is het bouwteam al bij elkaar gekomen. Voor het nieuwe pand van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn moest een ambitieuze doelstelling gerealiseerd worden.

Centraal Beheer wilde 30% onder het, volgens het bouwbesluit, vereiste EPC niveau bouwen.

Het hele ontwerp van het pand is daarom gebaseerd op de GreenCalc-methode. Een methode die de duurzaamheid van een pand kan berekenen en uitdrukken in een overzichtelijk getal, de milieu-index. Het pand of de wijk wordt beoordeeld op de aspecten: energiegebruik, watergebruik, materiaalgebruik en mobiliteit. Croon zorgt voor alle elektrotechnische installaties in het pand. Zo gaat verwarmen en koelen door middel van bodemopslag en de verlichting schakelt alleen aan op basis van aanwezigheid. Het pand zal in december 2012 opgeleverd worden.

Over Croon

Sinds 1876 is Croon Elektrotechniek niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse installatiebranche. Al meer dan 130 jaar staat Croon aan de basis van vele technologische ontwikkelingen. Ze is verantwoordelijk voor de complete technische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren. Nationaal en internationaal. Met deze diensten draagt Croon bij aan het goed, duurzaam èn kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties.





http://www.croon.nl


Noot voor de redactie: